Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Marea Britanie. Cum sa faci Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

 

O supa interesanta si neobisnuita pentru mine. Se face in mai feluri, cu cartofi, cu piure sau si, si. Eu am ales s-o fac cu piure. Puteti incerca si cu cartofi. Ingredientul cheie este pestele, egelfinul afumat pe care eu nu l-am gasit pe piata. Egelfinul este un peste care face parte din familia codului si deci l-am inlocuit cu codul afumat. Cantitatile la ingrediente sunt orientative .Va las pe voi sa adaugati sau sa diminuati cantitatile in functie de consistenta pe care o preferati. Sursa de inspiratie aici Pentru Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World avem nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, patrunjel, cod afumat, ceapa, unt, piure cartofi.  

Ingrediente Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World 600-700 ml lapte o legatura patrunjel 300 -400 g cod afumat o ceapa 4 linguri unt o cana (250g) piure de cartofi sare dupa gust piper dupa gust Pentru servit paine prajita.

Iata cum se prepara Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci faceti un piure clasic din 4 -5  cartofi.

Intr-o cratita adaugam laptele, foaia de dafin si tulpinele de la legatura de patrunjel.

La foc mic lasam sa fiarba incet 4-5. min, dupa care adaugam pestele si mai fierbem 3 min.

Oprim flacara, lasam sa mai infuzeze, dupa care scoatem pestele si-l lasam un pic sa racoreasca, apoi il taiem bucatele.

Supa o strecuram si adaugam piureul, pestele si ceapa calita in unt.

Lasam sa dea in clocot, potrivim de sare si piper.

Oprim flacara si adaugam frunzele ramase de la legatura de patrunjel.

Lasam acoperit 10-15 min.

 Supa este gata!

Pofta mare!

 

Vezi si reteta de Supa 

 

 

 

 

Ingrediente Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Ingrediente Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

600-700 ml lapte

o legatura patrunjel

300 -400 g cod afumat

o ceapa

4 linguri unt

o cana (250g) piure de cartofi

sare dupa gust

piper dupa gust

Pentru servit

paine prajita.

Categorii