Cum sa faceti caramel?
Uneori lucrurile simple par complicate. Ca sa faci totusi caramel nu e chiar o stiinta. Noi va dam reteta. Am zis ca e si SIMPLA?
Instructiuni de preparare Cum sa faceti caramel?
Puneti zaharul intr-o cratita si incalziti la foc mediu spre mic
Lasati sa se caramelizeze. Nu e nevoie de apa.
Pentru a amesteca si pentru a preveni formarea unor aglomerari, nu folositi o lingura sau o spatula, ci agitati usor cratita. Amestecarea cu o lingura poate duce la cristalizarea zaharului.
Aveti grija sa nu se arda!! In cazul in care emana un fum usor intepator, luati-l de pe foc imediat. Daca folositi un termometru de gatit, temperatura ar trebui sa fie intre 115 si 130 ° C maxim. Caramelul ar trebui sa aiba o culoare maro lucioasa. Daca este prea intunecata gustul va fi amar si daca e prea deschida nu va avea aroma.
Utilizati caramelul imediat intrucat se intareste Caramelul este gata!