Cum să faci aluat de tartă?
Este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata.
Instructiuni de preparare Cum să faci aluat de tartă?
Intr-un bol puneti untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale. Amestecati pentru a avea o pasta omogena.
Apoi se adauga oul intreg si se amesteca. Trebuie sa obtineti un amestec usor cu cocoloase.
In cele din urma se adauga faina si se amesteca cu mana cat sa se incorporeze. Atenție! Nu framantati mai mult decat este necesar incorporarii fainii.
Dati forma unui disc si inveliti in folie de plastic. Bagati la frigider timp de 1 ora. (Nu dati aluatului forma de minge; aceasta va dura mult mai mult timp sa se raceasca).
Ca sa faceti aluatul maleabil din nou, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina. Intindeti-l. Sfat: Intindeti aluatul putin cate putin. Prima data faceti o rotatie 45° si intindeti un pic. Repetati pana cand ati intins aluatul la dimensiunea dorita. Folosind aceasta tehnica ar trebui sa-l intindeti sub forma unui cerc perfect.
Rulati aluatul pe un sucitor apoi puneti-l in foma. Lipiti aluatul bine pe margini.
Utilizati sucitorul pentru a taia marginile cat mai curat. Apoi dati la rece timp de 30 de minute.
Intepati aluatul cu o furculita. In cazul in care si compozitia necesita coacere, puneti compozitia in aluat. Daca aveti nevoie doar sa coaceti aluatul (ca in cazul tartei cu capsune), coaceti timp de 20 de minute la 180°C.
Gata! Ati reusit da faceti pâte sablée!
Ingrediente Cum să faci aluat de tartă?
120 gr unt moale
80 gr zahar pudra
25 gr faina de migdale
1 plic de zahar vanilat
1 praf de sare
1 ou
200 gr faina