Desert alivanca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert alivanca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert alivanca

 

In urma cu vreo 3 saptamani, dupa emisiunea „Chefi la cutite” a fost o nebunie cu preparatele bucatarilor pe baza de mamaliga. Alivanca lui Chef Scarlatescu m-a facut sa tresar pentru ca nu am ezitat si a doua zi am pregatit-o singur dupa cateva cautari pe net. Așa am venit cu această rețetă, luată din bucătăria Lidl. A iesit o alivanca minunata. 

1 litru de lapte 100 g unt 1 lgt sare 1 plic de zahăr vanilat 300 g de făină Malay 500 g crema de branza 5 ouă 50 g faina alba 200 g zahăr 1 lgt coajă de lămâie rasă 1 lgt coajă de portocală rasă

Pt. servit:

zahăr pudră pentru stropire dulceata / dulceata / sos de fructe

Mămăliga se prepară pentru prima dată. Puneti laptele la fiert intr-o oala cu fund dublu. Adăugați untul, sarea și zahărul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de porumb si se amesteca cu telul continuu pentru a nu face cocoloase. Se aduce la fierbere 5 minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema de branza se amesteca cu zaharul. Separați ouăle. Adăugați gălbenușurile la crema de brânză. Se amestecă. Adăugați coaja de lămâie și portocale. Incorporeaza pe rand mamaliga racita. Se adauga faina alba si se mai amesteca putin. La final adaugam albusurile amestecate cu spuma si un praf de sare. Se incorporeaza usor pana se omogenizeaza.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea si se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste ca atare, stropite cu zahar pudra sau cu dulceata / dulceata preferata sau cu un sos de fructe preparat atunci.

Poftă bună!

Ingrediente Desert alivanca

1 litru de lapte

100 g unt

1 lgt sare

1 plic zahar vanilat

300 g faina malai

500 g branza cremoasa

5 oua

50 g faina alba

200 g zahar

1 lgt coaja rasa de lamaie

1 lgt coaja rasa de portocale

zahar pudra pentru presarat

gem/dulceata/ sos de fructe

Categorii

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata - Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delic