Desert cabana Padurea Neagra

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert cabana Padurea Neagra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cabana Padurea Neagra

 

Retete festive de iarna Nu a iesit el chiar ce mi-am dorit caci  am  facut 2 portii odata si nu le-am impartit egal, unul din blaturi iesind mult mai gros. Daca ar fi sa repet tortul as imparti compozitia in 3 parti pentru a face blaturi mai subtiri. Si poate ceva mai multa crema... 

 

INGREDIENTE
Blat: 2 oua intregi 200 gr zahar 200 gr faina 4 linguri cacao 100 ml ulei 100 ml lapte batut 100 ml cafea tare neindulcita 1 lingurita praf de copt 1lingurita bicarbonat Crema: 500 gr mascarpone 500 gr frisca 4 linguri zahar pudra vanilie Sirop: 250 ml apa 3 linguri zahar 400 gr visine congelate 2 linguri lichior de cirese Decor: 150 gr frisca biscuiti digestivi piscoturi bombonele

Avem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana este gata.

Procedam la fel cu cel de al doilea blat. Lasam blaturile la racit.

Taiem primul blat in doua jumatati pe vertical. Pe cel de al doilea il taiem in doa jumatati, apoi una dintre jumatati o taiem in doua parti neegale, una cam 3/4 din latime, cealalta 1/4.

Pregatim siropul. Punem la fiert apa cu zaharul. Cand clocoteste si zaharul s-a topit, oprim focul si punem visinele. Amestecam usor si le lasam 10 minute,dupa care le scurgem. In siropul ramas punem lichiorul de visine. Pentru crema batem frisca cu mascarponele, vanilia si zaharul pudra.Montam tortul pe tava pe care il vom servi. Asezam prima jumatate de blat, o insiropam, apoi punem o parte de crema. Punem visine din loc in loc. Continuam cu celelalte 2 blaturi identice ca marime, alternand cu crema si visine.Dintre cele doua bucati neegale o punem pe cea mai mare, crema cu visine, ultima fiind cea mai mica.Imbracam tortuul in frisca si il nivelam astfel incat sa ii dam forma de cabana.Din piscoturi formam un acoperis.Cu biscuitii digestivi vom face usa si ferestre.

Dam tortul la rece pentru cateva ore.

Ingrediente Desert cabana Padurea Neagra

Blat: 2 oua intregi 200 gr zahar 200 gr faina 4 linguri cacao 100 ml ulei 100 ml lapte batut 100 ml cafea tare neindulcita 1 lingurita praf de copt 1lingurita bicarbonat Crema: 500 gr mascarpone 500 gr frisca 4 linguri zahar pudra vanilie Sirop: 250 ml apa 3 linguri zahar 400 gr visine congelate 2 linguri lichior de cirese Decor: 150 gr frisca biscuiti digestivi piscoturi bombonele

2 oua intregi

200 gr zahar

200 gr faina

4 linguri cacao

100 ml ulei

100 ml lapte batut

100 ml cafea tare neindulcita

1 lingurita praf de copt

1lingurita bicarbonat

500 gr mascarpone

500 gr frisca

4 linguri zahar pudra

vanilie

250 ml apa

3 linguri zahar

400 gr visine congelate

2 linguri lichior de cirese

150 gr frisca

biscuiti digestivi

piscoturi

bombonele

Categorii