Desert Carrot cake (tort morcovi)
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert Carrot cake (tort morcovi)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Carrot cake (tort morcovi)
Un tort special pe care l-am facut de ziua mea, special pentru mine.
blat
3 bucăți de ouă 240 gr faina 200 gr zahar 200 gr morcovi 80 gr nuci 150 ml ulei 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu un vârf de cuțit de sare 1 lingura coaja de portocala rasa vârf de cuțit de scorțișoară măcinatăCremă
600 gr crema de branza 200 gr unt 200 ml smantana pentru smantana neindulcita 80 gr zahar pudraArbore cotit
100 gr zahar 50 gr nuci 10 gr untPentru blat am amestecat spuma de ou cu praf de sare si zahar pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul continuand amestecarea, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat nucile coapte.
Am pus compozitia in 2 forme (18 cm) si le-am dat la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute. Am facut testul cu scobitoarea sa vad daca s-au copt. Am lăsat blaturile să se răcească.
Pentru crema am amestecat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca.
Am tăiat fiecare blat în jumătate, obținând 4 blaturi. Am asezat primul blat, apoi un strat de crema, si blatul, iar crema, din nou blatul, crema si ultimul blat. Am imbracat tortul in crema.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am turnat amestecul pe o tabla umeda si cand s-a racit l-am zdrobit cu sucitorul. Am decorat tortul cu crema si krantz.
Ingrediente Desert Carrot cake (tort morcovi)
3 buc oua
240 gr faina
200 gr zahar
200 gr morcovi
80 gr nuci
150 ml ulei
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingura coaja rasa de portocala
varf de cutit scortisoara macinata
600 gr crema de branza
200 gr unt
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
80 gr zahar pudra
100 gr zahar
50 gr nuca
10 gr unt