Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

 

O altă variantă dulce-acrișoară a cheescake-ului. 

 

INGREDIENTE
Pentru blat: Biscuiți digestivi cu merișoare 330 g, Unt 82%, cca. 200 g, Dulceață de gutui 3 linguri. Pentru cremă: Brânză mascarpone 500 g, Lapte condensate cu caramel 100 g, Smântână pentru frișcă 200 ml, Gelatină Dr. Oetker 1 plic, Fructe de pădure congelate cca. 300 g.

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.

Între timp se topește untul împreună cu dulceața.

Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.

Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece pentru cca. 30 de minute.

Gelatina se pune în 50 ml apă rece, apoi se pune la încălzit, fără să se ajungă la punctul de fierbere, apoi se lasă la răcorit.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, laptele condensat, smântâna dulce și gelatina răcorită, până se obține o cremă spumoasă.

Jumătate din crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară fructele de pădure, apoi restul de cremă. Se lasă la rece cca. 60 minute, apoi se ornează cu fruucte de pădure după preferința fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

Pentru blat:

Biscuiți digestivi cu merișoare 330 g,

Unt 82%, cca. 200 g,

Dulceață de gutui 3 linguri.

Pentru cremă:

Brânză mascarpone 500 g,

Lapte condensate cu caramel 100 g,

Smântână pentru frișcă 200 ml,

Gelatină Dr. Oetker 1 plic,

Fructe de pădure congelate cca. 300 g.

Categorii