Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
De mult mi-am dorit sa fac un cheesecake cu mango. Va sfatuiesc sa alegeti un fruct foarte copt pentru a obtine un piure fin care sa nu se simta ca o crema. Fructul meu nu era foarte copt și bucățile se simțeau, dar erau foarte parfumate și bune.
pentru blat: 200 g biscuiti digestivi 100 g unt Pentru umplutura: 1 mango mare și copt 250 g mascarpone 80 g zahăr 30 ml suc de lamaie 300 ml frisca 10 g gelatină 50 ml apă pentru jeleu: 200 g mango 3 linguri de zahar 100 ml apă rece 10 g gelatinăBlat : Se piseaza biscuitii intr-un robot de bucatarie/blender, se adauga untul topit si se amesteca putin, pana se incorporeaza bine. Pune o formă cu pereți detașabili sau un inel de tort reglabil (diametru 18 cm) pe o farfurie și toarnă compoziția de biscuiți, apoi compactează-l cu un pahar cu fundul drept. Dam blatul la frigider si intre timp pregatim crema. Am folosit si folie de acetat si am pus-o pe marginea inelului reglabil, inainte de a tunis biscuitii. Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se taie în cuburi. Se amestecă mascarpone cu 80 g zahăr măcinat până se omogenizează. Adaugam apoi frisca pentru frisca si amestecam pana compozitia devine ferma. Se pastreaza 200g de piure de mango si restul se pune peste crema de mascarpone impreuna cu sucul de lamaie si se amesteca.Se hidrateaza 10g gelatina in 50 ml apa rece (se lasa sa se hidrateze 10 minute) si apoi se topeste la bain marie pana devine lichida. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste gelatina o lingura de crema de mascarpone si se amesteca (la calit) apoi se adauga gelatina peste crema de mascarpone si se amesteca. Asamblare: Scoateți foaia de biscuiți din frigider, turnați crema de mango, nivelați și apoi puneți cheesecake-ul la frigider pentru o oră. Păstrează 2-3 linguri de smântână pentru decor. Jeleu:
Pune piureul de mango intr-un vas cu 3 linguri de zahar si 50ml apa si pune-l pe foc 2-3 minute, apoi lasam sa se raceasca. Se hidrateaza 10g gelatina in 50 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie pana devine lichida. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca gelatina cu piureul de mango racit. Se amesteca bine si apoi se toarna jeleul peste cheesecake si se da din nou la frigider pentru minim 3-4 ore. Înainte de a desfășura inelul de tort, ocoliți cu grijă marginile cu un cuțit. Am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă. Decorați tortul după imaginația voastră cu smântână conservată și fructe (eu am folosit afine).
Ingrediente Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
pentru blat:
200 g biscuiți digestivi
100 g unt
Pentru umplutură:
1 mango mare și copt
250 g mascarpone
80 g zahăr
30 ml suc de lămâie
300 ml smântână pentru frișcă
10 g de gelatină
50 ml apă
pentru jeleu:
200g mango
3 linguri zahăr
100ml apă rece
10g gelatină