Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu ricotta si cocos

 

Iată brânză de Paște făcută de Paște. Ca un cheesecake fără aluat, fără făină/gluten și cu puțini carbohidrați, deci low carb. https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/cheesecakepasca-cu-ricotta-si-cocos.html

Pentru baza:

25 gr nucă de cocos rasă 35 gr pudră de migdale 20 gr indulcitor natural eritritol (sau zahar)

Pentru crema:

375 gr brânză ricotta 150 gr brânză de vaci 200 ml crema de cocos 45 gr faina de cocos 75 g de îndulcitor natural eritritol (100-150 g de zahăr) 4 oua coaja de la o lamaie organica vanilie

decor: nuci pecan, seminte de rodie

Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se amesteca bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 g de indulcitor (sau zahar). Pregătiți forma detașabilă (20 cm + o formă mică) ungeți-o cu unt (eu am pus hârtie pe fund). Se intinde, se presara amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane in cea mai mare parte pe fund). Coacem 10 minute in cuptorul incalzit la 150°C. Amesteca branza ricotta cu branza de vaci. Adaugati coaja rasa de lamaie, vanilia, indulcitorul sau zaharul si crema de cocos. Adăugați gălbenușurile și făina de cocos. Amesteca bine. Albusurile se bat spuma si le incorporam treptat. Se toarnă în formă unsă și se decorează cu nuci pecan. Coaceți timp de 30 de minute.Se lasa sa se raceasca si se da la frigider 4-6 ore inainte de a se scoate din tava. Decorați după cum doriți înainte de servire. Se serveste rece!

Ingrediente Desert cheesecake cu ricotta si cocos

25 gr de nuca de cocos rasa

35 gr pudra de migdale

20 gr indulcitor natural érythritol (sau zahar)

375 gr de branza ricotta

150 gr de branza de vaci

200 ml crema de cocos

45 gr de faina de cocos

75 gr de indulcitor natural erithritol (100-150 g de zahar)

4 oua

coaja de la o lamaie bio

vanilie

Categorii