Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

 

Craciunul este sarbatoarea mea preferata, iar prepararea prajiturilor face parte dintre activitatile cele mai placute pentru mine. De obicei facem prajituri traditionale, dar in acest an m-am hotarat sa fac ceva mai extravagant, care sa necesite mai multa imaginatie. Rezultatul a fost acest cheesecake. I-am facut introducerea la o mica petrecere cu prietenii inainte de Craciun, si este tortul de al carui decor sunt cea mai multumita. Voua cum vi se pare? Ar merge de Craciun la masa in familie?

Ingrediente Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

400 g biscuiti digestivi

150 g unt

800 g branza de vaci

200 g mascarpone

400 ml frisca

9 linguri de zahar

coaja de la 1/2 de portocala

140 ml suc de portocale

20 g gelatina

10 linguri sos de caramel

400 ml frisca

un pliculet intaritor de frisca

decoratiuni colorate din zahar

1 acadea bastonas rosie cu alb

bombonele colorate din zahar

colorant alimentar verde de la dr. Oetker

3 patratele ciocolata Schogetten

Categorii