Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel
Craciunul este sarbatoarea mea preferata, iar prepararea prajiturilor face parte dintre activitatile cele mai placute pentru mine. De obicei facem prajituri traditionale, dar in acest an m-am hotarat sa fac ceva mai extravagant, care sa necesite mai multa imaginatie. Rezultatul a fost acest cheesecake. I-am facut introducerea la o mica petrecere cu prietenii inainte de Craciun, si este tortul de al carui decor sunt cea mai multumita. Voua cum vi se pare? Ar merge de Craciun la masa in familie?
Ingrediente Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel
400 g biscuiti digestivi
150 g unt
800 g branza de vaci
200 g mascarpone
400 ml frisca
9 linguri de zahar
coaja de la 1/2 de portocala
140 ml suc de portocale
20 g gelatina
10 linguri sos de caramel
400 ml frisca
un pliculet intaritor de frisca
decoratiuni colorate din zahar
1 acadea bastonas rosie cu alb
bombonele colorate din zahar
colorant alimentar verde de la dr. Oetker
3 patratele ciocolata Schogetten