Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
"retete festive de iarna" Ciocolata de casă nu putea să lipsească de pe masa de Crăciun.
INGREDIENTE
Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop. Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența de rom apoi se omogenizează. Se toarnă siropul peste ingredientele uscate și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe. Se adaugă nucile rupte bucățele și se omogenizează compoziția. Se tapetează o tavă mică cu folie de plastic alimentară și se adaugă ciocolata, apoi se nivelează și se lasă la răcit (nu in frigider). După ce s-a răcit complet se dă la frigider pentru câteva ore, apoi se poate tăia.
Ingrediente Desert ciocolata de casa cu nuci pecan
140 ml apă
220 g zahăr
380 g lapte praf
60 g cacao
140 g unt
esență de rom
50g nuci pecan