Desert cornuri cu capsuni si banane

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornuri cu capsuni si banane

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornuri cu capsuni si banane

 

Aluaturi de casa. Pentru ca lui Andrei ii place combinatia capsuni cu banane, i-am facut tot felul de deserturi folosind aceasta combinatie. Toate au fost apreciate si devorate. :) Urmeaza si celelalte retete. :P.  

 

INGREDIENTE
Pentru aluat:  500 gr faina; 260 ml lapte; 70 g zahar; 50 g unt; 20 g drojdie; un varf de sare; 2 oua Pentru umplutura: 200 g capsuni, 2 banane, 30 g unt, optional: cca 150 g amestec de crema ciocolata, nuci, stafide si caise confiate

Incalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el.

Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam aluatul cu mana (se poate folosi si mixerul) si il lasam circa o ora sa dospeasca.

Intre timp pregatim umplutura. Spalam capsunile, le curatam coditele si le blenduim impreuna cu bananele. Incingem untul intr-o tigaie, aduagam amestecul de capsuni si banane si tinem pe foc pana se ingroasa compozitia, amestecand din cand in cand. Lasam la racit. Pentru ca mi-a ramas si niste umplutura de ciocolata de la cozonaci (compusa din crema de ciocolata, nuci, stafide si caise confiate), pe care am tinut-o la frigider, am incalzit-o un pic si pe aceasta.

Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul incepem sa formam cornuletele. Luam circa o lingura de aluat si ii dam o forma ovala cu sucitorul. Punem o lingura de umplutura (eu am facut cornuri cu capsuni si banane, cu amestec de ciocolata si mixte J ), rulam putin si restul crestam cu un cutit (vedeti in imagini).

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru circa 25 de minute. Pofta buna!

Ingrediente Desert cornuri cu capsuni si banane

Pentru aluat: 

500 gr faina;

260 ml lapte;

70 g zahar;

50 g unt;

20 g drojdie;

un varf de sare;

2 oua

Pentru umplutura:

200 g capsuni,

2 banane,

30 g unt,

optional:

cca 150 g amestec de crema ciocolata, nuci, stafide si caise confiate

Categorii