Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat - Cum se prepara acest Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

 

Acest tort l-am facut pentru sora mea cea mica, Minodora, pe 2 martie este ziua ei, implineste cinci plus unu ani  si ii doresc tot binele din lume. L-am facut cu ce-i place ei si am zis sa il decorez cu floricele din foi de napolitana ca sa vesteasca si Primavara. Am folosit o forma de silicon mai mare si altele mai mici, din lene sa cantaresc exact cam cat intra in forma mare pe care am folosit-o, am apelat la alternativa- fac mai mult mousse si fac si monoportii. Aici fiecare poate sa se joace cu orice forma de silicon pe care o are in dotare sau poate sa nu faca reteta asta, sunt o multime de variante in lumea mare. La multi ani, Minodoara ! Pentru acest Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat, sunt necesare urmatoarele ingrediente: caise, ciocolata, oua, zahar, smantana, mascarpone, banane, piscoturi.

Ingrediente Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat Forma de silicon cu aspect de gogosar si alte forme mai mici Mousse de caise 2 oua M 250 g piure de caise fara zahar ( l-am avut congelat) 100 g zahar 100 g ciocolata alba Callebaut 8 gr gelatina+60 ml apa rece 100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 100 ml smantana pt. frisca batuta lejer 100 g mascarpone Mousse de banane 2 oua M 160 g banana 80 g ciocolata neagra 54,5% cacao, Callebaut 8 gr gelatina+60 ml apa rece 50 g zahar 100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 5 piscoturi decor floricele colorate din foi de napolitana

Cum se prepara acest Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat:

Mousse de caise : Mi-am scos de seara din congelator piureul de caise sa se dezghete. A doua zi m-am apucat de mesterit tortul. Am pus la hidratat gelatina in apa rece.Intr-o craticioara d einox am pus piureul de caise si zaharul, am pus la foc mic si am amestecat. Separat am amestecat ouale cu smantana si le-am incorporat in piure,am adaugat si ciocolata alba. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat craticioara de pe foc si am adaugat gelatina hidratata. Separat am amestecat 100 g mascarpone cu 100 ml smantana de frisca batuta lejer, peste aest amestec am incorporat, putin, cate putin amestecul de piure cu ciocolata alba. Am omogenizat bine si am am turnat in forma de silicon un pic mai mult de jumatate, restul de musse l-am pus in forme de silicon mai mici. Am dat formele la congelator cca 2 ore.

Mousse de banane : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus cele 2 oua, banana rupta in bucati, zaharul si smantana pt. frisca. Cu ajutorul unui blender am omogenizat totul, am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata neagra si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronu de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata. Am scos formele de la congelator, am taiat 5 piscoturi pe jumatate, le-am ajustat sa imi incapa in forma. Am pus mai intai piscoturile , am turnat mousse-ul cu grija s anu depasesc forma, sa nu fac risipa de material pretios...:))))))))))))), restul de mousse l-am folosit la formele mici. Am dat din nou formele la congelator pana a doua zi cand am ornat tortul. Simplu si delicios, zic eu ca am lins castroanele.

Incearca si reteta de Tort cu ciocolata si portocale sau Tort Diplomat, perfect pentru ocazii speciale. 

Iti recomandam si reteta de Tort cu frisca si ananas, absolut delicios si racoritor.

Ingrediente Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

Ingrediente Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

Forma de silicon cu aspect de gogosar si alte forme mai mici

Mousse de caise

2 oua M

250 g piure de caise fara zahar ( l-am avut congelat)

100 g zahar

100 g ciocolata alba Callebaut

8 gr gelatina+60 ml apa rece

100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime

100 ml smantana pt. frisca batuta lejer

100 g mascarpone

Mousse de banane

2 oua M

160 g banana

80 g ciocolata neagra 54,5% cacao, Callebaut

8 gr gelatina+60 ml apa rece

50 g zahar

100 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime

5 piscoturi

decor

floricele colorate din foi de napolitana

Categorii