Desert placinta cu iaurt grecesc

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu iaurt grecesc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu iaurt grecesc

 

Plănuiesc de mult să fac o plăcintă cu iaurt, dar am tot amânat-o, am procedat prost, a ieșit foarte delicioasă.

400 g foaie de plăcintă 1 kg de iaurt grecesc 10% grăsime 250 g zahăr 2 linguri gris un vârf de cuțit de sare 8 ouă medii esenta de lamaie stafide aproximativ 150 g ulei pentru întinderea foilor.

Intr-un bol am pus iaurtul, zaharul, ouale, praful de sare si grisul, am amestecat, la final am adaugat esenta de lamaie si stafidele.

Am tapetat tava (24/35 cm) cu hartie de copt, am pus ca baza 5 foi de placinta, dupa fiecare foaie am uns cu ulei, am turnat o parte din compozitie (imaginar am impartit in 3 compozitii), peste am pus 4 foi unse, iar compozitie si inca 4 foi unse, am adaugat ultima parte din compozitie si ultimele 3 foi unse.

Am tăiat toată suprafața plăcintei cu vârful unui cuțit ascuțit.

Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am verificat cam la 20 de minute dupa ce am bagat tava la cuptor si am intepat placinta in locurile in care s-a umflat. Am scos tava din cuptor si am lasat-o vreo 20 de minute, dupa care nu am rezistat si am taiat-o, daca era dupa mine, mancam asa de fierbinte. Este o incantare sa ai pofta de mancare!

Ingrediente Desert placinta cu iaurt grecesc

400 g foi placinta

1 kg iaurt grecesc 10% grasime

250 g zahar

2 linguri cu gris

un praf de sare

8 oua medii

esenta lamaie

stafide cca 150 g

ulei pentru uns foile.

Categorii