Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

 

Conform rețetei de blat (Banana bread) am făcut o prăjitură foarte delicioasă cu gust intens de banane, ciocolată albă și vișine. Ne-a plăcut foarte mult.  Am facut niste modificari la smantana (a iesit cam moale), asa ca am facut cateva modificari la ingrediente... Am facut crema de ochi, am incercat sa vad daca imi iau o smantana, si da, se poate doar ceea ce a iesit putin moale, dar delicios! „Rețete de suflet”

Pentru blatul de pâine cu banane: 3 banane coapte 70 g unt 170 g vechi 3 oua 80 ml lapte 200g faina 7 g praf de copt 1 lingurita scortisoara putina sare 70 g nuci Sirop: apa + zahar + vanilie (se fierbe pana se topeste zaharul) Mousse de ciocolata alba: 3 galbenusuri 40 g vechi 200 ml lapte + vanilie 2 foi de gelatina 170 g ciocolata alba 200ml smantana + 1 lingurita zahar pudra Opțional: câteva cireșe cireșe Mousse de cirese: 100 g sirop de cirese 1 galbenus 80 ml lapte 3 foi de gelatina 180ml frisca + 1 lingurita zahar pudra Pentru jeleu: 1 plic Tort cu jeleu roșu 2 lingurite de zahar 250 ml apă

Pentru pâine cu banane:  

     Se macină bananele cu o furculiță, se adaugă untul, zahărul și se amestecă bine cu un tel până se omogenizează. Apoi punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, si la final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram nuca tocata marunt si cu o spatula amestecam bine. Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 1 oră sau faceți testul cu o scobitoare. Cand este gata se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se taie in 2.  

Pentru mousse de ciocolata alba:

    Hidratati gelatina in apa rece. Se incinge laptele de vanilie si cand este fierbinte se toarna subtire peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amestecand energic. Se pune din nou pe foc (foarte mic) si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia. Se toarna totul peste ciocolata alba tocata marunt (folosind o sita) si se lasa cam 1 minut, apoi se amesteca pana se topeste ciocolata. Adaugam gelatina scursa, amestecam bine si lasam totul sa ajunga la temperatura camerei. Cand compozitia s-a racit se amesteca frisca cu zaharul pudra pana devine tare si se adauga peste crema, se amesteca totul bine si se arunca peste prima foaie insiropata si se pune intr-un inel detasabil inconjurat cu folie de acetat, se adauga cateva cireșe dacă doriți, apoi dați la frigider pentru 20 de minute.

  Pentru mousse de cirese negre: 

Punem gelatina la hidratat in apa rece:  Laptele il incalzim si il turnam in fir subtire peste galbenus amestecand energic. Punem din nou pe foc (foarte mic) si amestecam mereu  pana compozitia se ingroasa. Trecem printr-o sita, lasam sa se racoreasca putin, adaugam si gelatina, omogenizam, punem si siropul amarena iar cand totul este la temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si o adaugam peste crema. Amestecam bine totul si o tunam peste a doua foaia insiropata. Dam din nou la frigider 30 minute.  

Dupa ce se intareste crema turnam si jeleul: Amestecam bine toate cele 3 ingrediente, punem pe foc pana da in cocot, dam deoparte si lasam sa  se racoreasca vreo 5 minute apoi il turnam usor peste crema.   Dam totul la frigider peste noapte. Decoram daca doriti cu foi de orez, il puteti lasa simplu sau dupa imaginatie. Sa va fie de folos!    

Ingrediente Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Pentru blatul banana bread:

3 banane coapte

70g unt

170g zahar

3 oua

80ml lapte

200g faina

7g praf de copt

1 lingurita scortisoara

putina sare

70g nuci

Sirop: apa+zahar+vanilie (fierbem pana se topeste zaharul)

Mousse de ciocolata alba:

3 galbenusuri

40g zahar

200ml lapte+vanilie

2 foi de gelatina

170g ciocolata alba

200ml smanatana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra

Optional: cateva cirese amarena

Mousse de amarena:

100g sirop de amarena

1 galbenus

80ml lapte

3 foi gelatina

180ml smantana pentru frisca+ 1 lingurita zahar pudra

Pentru jeleu:

1 plic Tort gelee rosu

2 lingurite zahar

250ml apa

Categorii