Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru
Unul dintre cele mai delicioase prajituri.
Ingrediente 2 prajituri:
8 ouă 8 linguri de zahar 8 linguri ulei 9 linguri de faina 2 linguri cacao esență de vanilie 1 plic praf de copt un vârf de cuțit de sareIngredient crema de vanilie:
3 galbenusuri 3 linguri de zahar 4 linguri amidon 400 ml lapte 150 ml smantana lichida esență de vaniliePentru glazura:
200 gr ciocolata cu lapte 2 linguri uleiPregătim mai întâi prăjiturile. Amestecam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul.
Încorporați ușor gălbenușurile peste albușuri. Se adauga faina, praful de copt si esenta si se incorporeaza usor cu o spatula.
Împărțiți compoziția în două părți egale. Intr-una dintre ele adaugam cacao. Astfel vom avea doua prajituri: una alba si una maro. Turnati compozitia in forme de tort tapetate cu hartie de copt. Coacem prajiturile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se toarnă laptele într-un fir subțire și se pune la foc mediu până când crema se îngroașă ca o budincă. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta si smantana lichida si se amesteca smantana 3-4 minute.
Taiem prajiturile racite. Ungeți feliile de tort cu smântână și lipiți-le, alternând cele două culori. Se unge cu smantana si tot trenul la final.
Topiți ciocolata pe baie de aburi împreună cu uleiul. Se lasa cateva minute la racit (nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca apoi se va scurge din prajitura) si se pune deasupra prajiturii. Puneti desertul la frigider pentru cel putin 2-3 ore ca sa il puteti servi frumos. Cand portionam trenul il portionam in diagonala pentru a alterna frumos cele doua culori.
Ingrediente Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de ulei
9 linguri de faina
2 linguri de cacao
esenta de vanilie
1 plic de praf de copt
un praf de sare
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
4 linguri de amidon
400 ml lapte
150 ml frisca lichida
esenta de vanilie
200 gr ciocolata cu lapte
2 linguri cu ulei