Desert Tiramisu clasic
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert Tiramisu clasic
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Tiramisu clasic
Unul dintre cele mai iubite torturi de familia mea :)
250 gr mascarpone 250 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca 2 galbenusuri 125 gr zahar 15-20 piscoturi 150 ml apa calda 3 linguri de cacaoMai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare.
Apoi, adaugă brânza mascarpone și amestecă la viteză medie-mică doar până când este omogenă, aproximativ 1 minut.
Frisca se mixeaza spuma. Amesteca crema de galbenusuri cu frisca mixata si mai mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.Consistența cremei este netedă și cremoasă, dar nu pufoasă sau aerisită ca frișca.
Treci cate 3-4 secunde piscoturile prin amestec de cacao dizolvat in apa calda si pune-le pe fundul tavii. Numarul de piscoturi variaza in functie de marimea tavii.
Ingrediente Desert Tiramisu clasic
250 gr mascarpone
250 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
2 galbenusuri
125 gr zahar
15-20 piscoturi
150 ml apa calda
3 linguri de cacao