Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

 

Nu este un tort foarte greu de facut,  trebuie multa rabdare si o forma Silikomart Magia del Tempo , o forma de tort cu inel detasabil din silikon, o forma din silikon inimioare.

 

INGREDIENTE
Blat :160 g albus de ou 160 g zahar 250 g nuci taiate grosier 20 g amidon Mouse de piersici 2 galbenusuri 2 linguri zahar 60 g ciocolata alba Callebaut 4 foi de gelatina 350 g piersici din compot 150 ml frisca felii de piersici zeama din compot cca 250 ml 1 plic top gel incolor Mouse banane 450 g banane coapte 3 galbenusuri 100 g ciocolata alba Callebaut 6 foi gelatina 180 g frisca batuta colorant verde Frisca: Smantana dulce cu 32% grasime + zahar vanilat

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si am copt blatul pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos blatul, am turnat apa rece pe blatul de lucru, am asezat hartia de copt cu blatul copt si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins blatul de nuca. Apoi am decupat un rotund cu diametrul de 28 cm, cat forma de tort cu pereti detasabili.Am lasat sa se raceasca

Frisca : Smantana dulce impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. N-am cantarit ingredientele, mereu fac mai multa.

Mouse de piersici : Mai intai am taiat 10 feliute de piersica, le-am asezat in forma silikomart, in canturile formei, apoi am pus la fiert zeama de compot amestecata cu top gel incolor, cand a inceput sa se ingroase am turnat in forma peste piersici, am dat la conglator sa se intareasca. M-am apucat sa fac mouse-ul de piersici. Am pus foile de gelatina in apa rece sa se hidrateze. Intr-un castron de inox am pus piersicile blendate, zaharul ciocolata alba si galbenusurile. Am asezat castronul pe baie de abur si am inceput sa amestec continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur, am pus foile de gelatina stoarse bine si am amestecat bine . Am lasat 5-6 min sa se tempereze crema si apoi am incorporat frisca batuta. Am scos forma din congelator si am turnat mouse-ul in forma, am dat forma din nou la congelator pentru cca 6-7 ore, trebuie sa inghete bine ca sa se poata scoate usor din forma. Am umplut cu mouse si o forma de silicon cu 10 inimioare, pe care le-am bagat tot la congelator, sa le am pentru decorat.

Mouse de banane : Am pus foile de gelatina in apa rece la hidratat.Am pus bananele intr-un castron de inox, le-am pasat bine pana am obtinut un piure, am adaugat ciocolata si galbenusurile. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata sa topit bine. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema. Am lasat sa se tempereze cca 5-6 min, apoi am incorporat frisca. Am adaugat un pic de gel colorat-verde si am omogenizat.

Am luat forma de tort cu diametru de 28 cm si perete detasabil de silicon, am asezat blatul, apoi am scos forma silikomart din congelator si am scos tortul din mouse de piersici, l-am asezat in mijloc peste blat, apoi am turnat mouse-ul de banane. Am bagat forma la frigider pana dimineata. Am scos tortul din forma si am decorat cu inimioase de mouse de piersici si drajeuri colorate. La multi ani, Minodora ! ( ''sorora mea cea mica'' )

Ingrediente Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Blat :160 g albus de ou

160 g zahar

250 g nuci taiate grosier

20 g amidon

Mouse de piersici

2 galbenusuri

2 linguri zahar

60 g ciocolata alba Callebaut

4 foi de gelatina

350 g piersici din compot

150 ml frisca

felii de piersici

zeama din compot cca 250 ml

1 plic top gel incolor

Mouse banane

450 g banane coapte

3 galbenusuri

100 g ciocolata alba Callebaut

6 foi gelatina

180 g frisca batuta

colorant verde

Frisca:

Smantana dulce cu 32% grasime + zahar vanilat

Categorii