Desert tort 8 Martie

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort 8 Martie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort 8 Martie
Acest tort l-am pregătit de 8 martie pentru mama, cu mult drag. Tortul conține pandișpan, cremă de ciocolată și alune de pădure, decorat cu frișcă, perluțe de zahăr și flori de napolitană. Am adăugat și un fluturaș colorat. Pentru pandișpan am folosit îndulcitor lichid, mi-a plăcut mult cum a ieșit, iar pentru însiropat am folosit cafea neîndulcită, pentru a mai reduce astfel din consumul de zahăr. La cremă am folosit ciocolată și o smântână pe care am descoperit-o de curând și mi-a plăcut mult. Iar frișca este îndulcită ea, deci nu i-am mai pus zahăr. Trandafirul și micul tablou cu zambile, din stânga, sunt făcute de mine din pastă de zahăr, le-am pictat cu coloranți alimentari cu o zi înainte, apoi le-am lăsat la uscat.
Ingrediente Desert tort 8 Martie
Blatul:
5 ouă,
Un praf de sare,
4 linguri apă,
5 ml îndulcitor,
150 ml ulei,
5 linguri făină,
Un plic praf de copt,
Crema de ciocolată și alune de pădure:
200 g smântână 35 % grăsime,
100 g ciocolată cu lapte,
30 g ciocolată neagră,
10 g (2 lingurițe) alune de pădure rumenite și măcinate,
Pentru însiropat:
350 ml apă,
2 lingurițe cafea măcinată,
Pentru decor:
150 ml frișcă lichidă,
3 pătrățele ciocolată albă,
Flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr de la Dr. Oetker,
Ornamente din pastă de zahăr pictate