Desert tort 8 martie

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort 8 martie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort 8 martie

 

La multi ani, mame, femei, domnisoare ! Sa aveti o primavara frumoasa. Am zis sa fac ceva rapid, care nu necesita coacere, mai ales ca-mi ramasese un pic din aia, din cealalta si musai se cereau intr-un desert .

Pt. crusta de blat 120 g biscuiti Oreo 2 napolitane cu alune de padure 40 g unt cu 82% grasime 60 g ciocolata 2-3 linguri de nuca macinata Crema 280 ml frisca lichida Creme Patisserie 120 g lapte condesat caramelizat cu cacao Delatte 150 g fructe de padure 1 lingura zahar brun 5 g gelatina+ 50 ml apa rece Jeleu 250 ml sirop de la compot de cirese 8 g top gel coacaze rosii si negre

Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am turnat peste biscutii maruntit. Amestecul obtinut l-am turnat in forma, am presat putin si apoi am presarat nuca macinata, am dat forma la frigider pana am facut crema.

Crema:Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat laptele condensat si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Am pus intr-un posh o parte din crema obtinuta.Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Fructele impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana au inceput putin sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, acest amestec l-am incorporat in crema de frisca cu caramel. Am scos forma de la frigider am turnat crema obtinuta. Deasupra am asezat coacaze rosii si negre peste care am turnat jeleul obtinut din siropul de la compot de cirese amestecat cu top gel si fiert pe foc cca 3-4 min. Am bagat forma la frigider pentru 2-3 ore.Am scos tortul din forma si am ornat cu crema oprita dupa cum am avut inspiratie.

Ingrediente Desert tort 8 martie

Pt. crusta de blat

120 g biscuiti Oreo

2 napolitane cu alune de padure

40 g unt cu 82% grasime

60 g ciocolata

2-3 linguri de nuca macinata

Crema

280 ml frisca lichida Creme Patisserie

120 g lapte condesat caramelizat cu cacao Delatte

150 g fructe de padure

1 lingura zahar brun

5 g gelatina+ 50 ml apa rece

Jeleu

250 ml sirop de la compot de cirese

8 g top gel

coacaze rosii si negre

Categorii