Desert tort Ceainic cu flori si cescute
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Ceainic cu flori si cescute
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Ceainic cu flori si cescute
Pentru nepoțica mea, Efi, care a împlinit 4 anișori de curând, am pregătit un tort Ceainic, cu ceșcuțe, ca-n poveștile cu zâne. Am ales un blat alb, cremă de căpșuni, cremă de zmeură, făcute în casă, iar pentru un decor magic, am pregătit și ceșcuțe de ceai (rețeta aici). Cei mici au fost încântați, iar bucuria lor a meritat tot efortul.
Ingrediente Desert tort Ceainic cu flori si cescute
Blaturile:
10 ouă M,
250 g făină,
7,5 ml îndulcitor lichid,
160 ml ulei,
10 g praf de copt Dr. Oetker,
Siropul:
400 ml apă,
5 ml îndulcitor,
1 linguriță esență de vanilie,
Sosul de zmeură:
4 linguri dulceață de zmeură,
3 linguri apă,
Sosul de căpșuni:
500 g căpșuni,
5 ml îndulcitor,
5 linguri apă,
Cremele de zmeură și căpșuni:
250 g cremă mascarpone,
200 ml frișcă lichidă,
Sosul de zmeură preparat anterior,
6 linguri din sosul de căpșuni preparat anterior,
Decorațiuni de ciocolată:
40 g ciocolată neagră pentru cofetărie,
Decor:
250 g cremă mascarpone,
200 ml frișcă lichidă,
10 ceșcuțe de ciocolată,
1 lingură cacao (cu conținut scăzut de grăsime) Dr. Oetker,
Flori de napolitană Dr. Oetker,
Perle de zahăr Dr. Oetker,
Mure proaspete,
Fluturi de napolitană,
1 trandafir de cacao din napolitană