Desert tort cheesecake Tuxedo

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cheesecake Tuxedo

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cheesecake Tuxedo

 

M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca eu am facut sub forma de tort si am mai si uitat sa pun frisca in prima crema, dar era normal sa iasa ca mine si nu ca ea, asa ca o sa scriu reteta cum am facut-o eu.....''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE
Forma de tort diametru 17 cm Blat 75 g faina 20 g cacao 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu un praf de sare 1 ou 75 g zahar tos 30 ml ulei extract de vanilie 75 g iaurt ( eu am pus grecesc cu 10% grasime) Cheesecake de ciocolata 100 g ciocolata neagra Callebaut 200 g branza Philadelfia 50 g zahar pudra extract de vanilie Crema ciocolata alba 100 g ciocolata alba Callebaut 200 g mascarpone 25 g zahar pudra 2 linguri apa fierbinte extract de vanilie 100 g frisca batuta lejer 2 linguri fulgi ciocolata sau ciocolata rasa mai mare Decor 100 g frisca batuta + 1 lingura cacao Ciocolata topita

Blat : Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat am mixat oul, zaharul, am adaugat uleiul , vanilia si iaurtul am omogenizat si apoi am incorporat ingredientele solide. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt si am pus compozitia in forma. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bat forma in cuptor pentru 15 min max 20 min, nu mai mult pentru ca se usuca blatul, trebuie sa avem un blat umed. Am scos din cuptor forma , am lasat blatul sa se raceasca bine si apoi l-am taiat pe din doua.

Cheesecake Tuxedo de ciocolata : Am mixat crema de branza cu zaharul pudra si exctractul de vanilie. Separat am topit ciocolata neagra pe baie de abur, nu trebuie sa se infierbante ciocolata. Se adauga in crema de branza si ciocolata si se mixeaza ( in reteta originala se amesteca si cu 100 g frisca batuta lejer, eu am uitat sa pun ).

Am imbracat forma in care am copt blatul cu folie, am asezat prima sectiune de blat, am intins cheesecake-ul si peste am pus a doua parte de blat, am dat la rece pana am facut a doua crema.

Crema de ciocolata alba : Am mixat mixat mascarponele cu zaharul pudra si exctractul de vanilie, am adaugat si apa fierbinte si am mixat din nou. Am topit ciocolata pe baie de abur, apoi am incorporat-o in crema de mascarpone. La final am incorporat 100 g frisca batuta lejer si fulgii de ciocolata.

Am scos forma de tort de la frigider, am pus si crema de ciocolata alba, deasupra am ornat cu frisca amestecata cu cacao. Am bagat din nou forma la frigider pana a doua zi. A doua zi am scos tortul din forma si l-am ornat cu ciocolata topita. Asteptam sa-l degustam, eu am lins din creme si sunt delicioase, sa vedem cum este si lingurita perfecta...:)))))))))))))))))))

Ingrediente Desert tort cheesecake Tuxedo

Forma de tort diametru 17 cm

Blat

75 g faina

20 g cacao

1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

1 ou

75 g zahar tos

30 ml ulei

extract de vanilie

75 g iaurt ( eu am pus grecesc cu 10% grasime)

Cheesecake de ciocolata

100 g ciocolata neagra Callebaut

200 g branza Philadelfia

50 g zahar pudra

extract de vanilie

Crema ciocolata alba

100 g ciocolata alba Callebaut

200 g mascarpone

25 g zahar pudra

2 linguri apa fierbinte

extract de vanilie

100 g frisca batuta lejer

2 linguri fulgi ciocolata sau ciocolata rasa mai mare

Decor

100 g frisca batuta + 1 lingura cacao

Ciocolata topita

Categorii