Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

 

Cel mai bun tort! " Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

4 oua 4 linguri de zahar 5 linguri de faina 1 plic praf de copt

Ingrediente creme:

5 galbenusuri 5 linguri de zahar 600 ml lapte 4 linguri de faina 100 g ciocolata cu lapte 200 g de frisca lichida esenta de rom esenta de portocala

Ingrediente sirop:

50 ml lichior crama de tiramisu 50 ml apa

Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Impartim budinca in 2 boluri. Intr-un bol adaugam esenta de portocala, iar in celalalt adaugam ciocolata si esenta de rom. Amestecam bine sa se topesca ciocolata. Adaugam in fiecare bol de creme cate 100 de ml frisca lichida mihata si amestecam.

Taiem blatul in 3 si punem prima parte pe platou. Insiropam cu sirop facut din lichor amestecat cu apa calduta. Punem un strat de crema, adaugam alta parte de blat si insiropam. Urmeaza alt strat de crema, apoi ultimul blat. Ornam cu frisca si crema ramasa sau cum doreste fiecare.

Ingrediente Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

4 oua

4 linguri de zahar

5 linguri de faina

1 plic praf de copt

5 galbenusuri

5 linguri de zahar

600 ml lapte

4 linguri de faina

100 g ciocolata cu lapte

200 g de frisca lichida

esenta de rom

esenta de portocala

50 ml lichior crama de tiramisu

50 ml apa

Categorii