Desert tort cu afine si ciocolata alba

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu afine si ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu afine si ciocolata alba

 

Anul acesta de ziua fetei i-am facut o prajitura exact asa cum si-a dorit ea, adica sa fie mov cu alb si cu "papilloni" - "fluturi"... era asa de fericita si mandra de tortul ei, nici nu poti imagineaza-ti :)))  Tortul a fost senzational, foarte gustos, usor si usor de facut! :) Poate vă va ajuta și vă va oferi o sursă de inspirație atunci când trebuie să pregătiți o prăjitură!

Pentru mousse de afine:

Se incinge piureul de afine, se adauga gelatina hidratata in apa rece, apoi cand ajunge la temperatura camerei se adauga frisca amestecata cu zahar pudra pana devine aerisita si pufoasa.

Se omogenizeaza si se toarna imediat in tava pregatita.

Am pastrat cateva linguri pentru culoarea exterioara !!!

  Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:  Hidratati gelatina in apa rece. Se incinge bine laptele, apoi se toarna peste bucatile de ciocolata alba rupta, iar cand s-a racit adaugam gelatina si amestecam. Crema frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra tocata marunt.

Asamblare:

Intr-un inel de 24cm se acopera cu folie de acetat, se pune primul blat, sirop, se toarna mousse de afine, al doilea blat, sirop, mousse straciatella, ultimul blat si sirop.

Lasam sa se raceasca pana a doua zi.

Pentru crema de nivelare:

Amestecam untul moale, adaugam crema de branza, amestecam bine si la final punem zaharul in 3 transe si amestecam dupa fiecare. Vom obține o cremă legată și perfectă pentru nivelare.

 

Cand il acoperim punem un strat foarte subtire, lasam sa se raceasca 30 de minute, apoi acoperim cu restul de crema.

Am pastrat o lingura si am amestecat-o cu crema lasata de afine si am colorat marginile mov.

Decorăm după imaginație.

Sper să te inspire!

Ingrediente Desert tort cu afine si ciocolata alba

Blat 24cm:

5 oua mici

1 praf de sare

160 g zahar

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

esenta de rom

80 ml ulei

100 ml lapte

200 g faina

1 plic praf de copt

50 g cacao

Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)

apa

esenta de vanilie

zahar dupa gust

Mousse de afine

300g de piure de afine indulcit (coulis)

4 foi de gelatina

300ml smantana pentru frisca rece+ zahar pudra

PS: AM FOLOSIT 600G AFINE CONGELATE + 250G ZAHAR, puse impreuna pe foc pana se topeste zaharul, apoi le trecem prin blender, apoi prin sita. Folosim cat avem nevoie, restul pastram la congelator.

Mousse-ul straciatella:

200g ciocolata alba

160ml lapte

2 foi de gelatina

200ml smantana pt frisca

1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker

50gr ciocolata neagra rasa

Crema pentru nivelare: Cantitatea este sufucienta pentru un tort de 20cm la 7cm inaltine

60g de unt moale (temperatura camerei)

- 250g branza Philadelphia

- 150g de zahar pudra

Optional: vanilie, colorant

In plus:

Forme din ciocolata facute cu modele de silicon

Toper necomestibil cu fata si fluturii in violet

Pudra violet comestibila

Macarons facute in casa https://www.bucataras.ro/retete/desert-macarons-cu-vanilie-95574.html

Categorii