Desert tort cu afine si ciocolata alba
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu afine si ciocolata alba
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu afine si ciocolata alba
Anul acesta de ziua fetei i-am facut o prajitura exact asa cum si-a dorit ea, adica sa fie mov cu alb si cu "papilloni" - "fluturi"... era asa de fericita si mandra de tortul ei, nici nu poti imagineaza-ti :))) Tortul a fost senzational, foarte gustos, usor si usor de facut! :) Poate vă va ajuta și vă va oferi o sursă de inspirație atunci când trebuie să pregătiți o prăjitură!
Pentru mousse de afine:
Se incinge piureul de afine, se adauga gelatina hidratata in apa rece, apoi cand ajunge la temperatura camerei se adauga frisca amestecata cu zahar pudra pana devine aerisita si pufoasa.
Se omogenizeaza si se toarna imediat in tava pregatita.
Am pastrat cateva linguri pentru culoarea exterioara !!!
Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: Hidratati gelatina in apa rece. Se incinge bine laptele, apoi se toarna peste bucatile de ciocolata alba rupta, iar cand s-a racit adaugam gelatina si amestecam. Crema frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra tocata marunt.
Asamblare:
Intr-un inel de 24cm se acopera cu folie de acetat, se pune primul blat, sirop, se toarna mousse de afine, al doilea blat, sirop, mousse straciatella, ultimul blat si sirop.
Lasam sa se raceasca pana a doua zi.
Pentru crema de nivelare:
Amestecam untul moale, adaugam crema de branza, amestecam bine si la final punem zaharul in 3 transe si amestecam dupa fiecare. Vom obține o cremă legată și perfectă pentru nivelare.
Cand il acoperim punem un strat foarte subtire, lasam sa se raceasca 30 de minute, apoi acoperim cu restul de crema.
Am pastrat o lingura si am amestecat-o cu crema lasata de afine si am colorat marginile mov.
Decorăm după imaginație.
Sper să te inspire!
Ingrediente Desert tort cu afine si ciocolata alba
Blat 24cm:
5 oua mici
1 praf de sare
160 g zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
esenta de rom
80 ml ulei
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
50 g cacao
Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)
apa
esenta de vanilie
zahar dupa gust
Mousse de afine
300g de piure de afine indulcit (coulis)
4 foi de gelatina
300ml smantana pentru frisca rece+ zahar pudra
PS: AM FOLOSIT 600G AFINE CONGELATE + 250G ZAHAR, puse impreuna pe foc pana se topeste zaharul, apoi le trecem prin blender, apoi prin sita. Folosim cat avem nevoie, restul pastram la congelator.
Mousse-ul straciatella:
200g ciocolata alba
160ml lapte
2 foi de gelatina
200ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
50gr ciocolata neagra rasa
Crema pentru nivelare: Cantitatea este sufucienta pentru un tort de 20cm la 7cm inaltine
60g de unt moale (temperatura camerei)
- 250g branza Philadelphia
- 150g de zahar pudra
Optional: vanilie, colorant
In plus:
Forme din ciocolata facute cu modele de silicon
Toper necomestibil cu fata si fluturii in violet
Pudra violet comestibila
Macarons facute in casa https://www.bucataras.ro/retete/desert-macarons-cu-vanilie-95574.html