Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine
Bunatati de Craciun! Un tort minunat la care este ceva de munca, dar care va merita.In principal aveti nevoie de niste albusuri '' uitate" prin congelator si putina rabdare.
INGREDIENTE
Incepem cu blatul 1.
Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1.
doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr decor) si dam tavile la cuptor pana zaharul se caramelizeaza.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi cand capata consistenta unei smantani groase adaugam uleiul, apoi faina. Amestecam usor si impartim amestecul in mod egal in cele 2 tavi.
Coacem pana se rumeneste usor, apoi scoatem din forme cu grija si rasturnam blaturile pe suporturi la racit. Pregatim blatul 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam fulgii de coccos, faina, apoi merisoare, omogenizam si turnam compozitia in 2 tavi identice ca marime cu cele anterioare.Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc usor, apoi le lasam la racit.
Pregatim crema 1. Punem la foc mic intr-o craticioara cu fund gros conserva de lapte de cocos, budinca de cocos si zaharul. Amestecam continuu pana se ingroase, apoi dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu frisca batuta. Pregatim jeleul de mandarine.Punem gelatina la hidratat in 2 linguri apa rece. Scurgem compotul de mandarine. Fructele le taiem in jumatati si le vom pastra pentru crema de branza,Intr-o craticioara punem cele 2 galbenusuri, zaharul si frecam bine. Adaugem siropul de la compotul de mandarine si amestecam continuu pana crema se leaga, dar nu clocoteste. Dam craticioara jos, punem cateva linguri din compozitia fierbinte peste gelatina hidratata si amestecam energic, apoi turnam gelatina in compozitie amestecand energic. Punem jeleul la racit.
Pregatim crema 2. Mixam intr-un vas branza cu zaharul pudra,3/4 din jeleul de mandarine racit, apoi frisca batuta. Oprim 1/3 din crema, iar in restul punem mandarineletaiate si scurse. Montam tortul pe un platou. Asezam un inel, punem un blat cu ananas caramelizat(ananasul sa fie in partea de sus) insiropat cu jumatate din siropul de la compotul de ananas, jumatate din crema de cocos, blat de bezea, crema de branza cu mandarine, blat de bezea, crema de cocos, blatul cu ananas insiropat cu restul de sirop(partea cu ananas in jos), crema de branza oprita. Dam tortul la rece pentru o ora, apoi scoatem inelul si il decoram cu frisca, Turnam deasupra jeleul ramas. Daca intre timp jeleul s-a racit il incalzim intr-o craticioara, amestecamd continuu.
Ornam tortul cu feliile de ananas oprite, cirese confiate sau dupa preferinte.
Ingrediente Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine
Blat1: 8 albusuri 6 linguri zahar+4 ptr caramelizat 2 linguri ulei un praf de sare 8 linguri faina 1 compot mare de ananas rondele Blat2: 8 albusuri 8 linguri zahar 8 linguri nuca cocos razuita 2 linguri faina 50 gr merisoare deshidratate Crema1: 1 conserva lapte cocos 1 plic budinca de cocos 120 gr frica batuta 3 linguri zahar Crema2: 250 gr branza 20% 2 linguri zahar pudra mandarinele dintr-un compot mic 120 gr frisca Jeleu de mandarine: 2 galbenusuri 2 linguri zahar 170 ml sirop de la compotul de mandarine 1 plic de gelatina Decor: 260 gr frisca batuta felii de ananas cirese confiate frunze de menta
8 albusuri
6 linguri zahar+4 ptr caramelizat
2 linguri ulei
un praf de sare
8 linguri faina
1 compot mare de ananas rondele
8 albusuri
8 linguri zahar
8 linguri nuca cocos razuita
2 linguri faina
50 gr merisoare deshidratate
1 conserva lapte cocos
1 plic budinca de cocos
120 gr frica batuta
3 linguri zahar
250 gr branza 20%
2 linguri zahar pudra
mandarinele dintr-un compot mic
120 gr frisca
2 galbenusuri
2 linguri zahar
170 ml sirop de la compotul de mandarine
1 plic de gelatina
260 gr frisca batuta
felii de ananas
cirese confiate
frunze de menta