Desert tort cu bezea si coacaze rosii

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu bezea si coacaze rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu bezea si coacaze rosii

 

Un tort dulce-acrisor care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE
6 galbenusuri 160 gr. de faina 160 gr. de zahar o jumatate de pliculet de praf de copt 160 gr. unt la temperatura camerei 6 albusuri pt spuma de bezea 500 gr. coacaze rosii 400 gr. zahar zeama de la o lamaie un varf de sare.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare.

Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute, timp in care se pregateste spuma.

Se mixeaza albusurile cu putina sare si cu zaharul pana se intareste astfel incat sa nu mai cada din castron daca este inclinat. Iar coacazele rosii se curata de codite, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga la spuma de albusuri.

Cand au trecut cele 10 minute, se scoate blatul din cuptor, se toarna spuma de albusuri si coacaze si se mai lasa la cuptor 30-40 de minute.

Ingrediente Desert tort cu bezea si coacaze rosii

6 galbenusuri

160 gr. de faina

160 gr. de zahar

o jumatate de pliculet de praf de copt

160 gr. unt la temperatura camerei

6 albusuri pt spuma de bezea

500 gr. coacaze rosii

400 gr. zahar

zeama de la o lamaie

un varf de sare.

Categorii