Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

 

Un desert fin, aromat, gustos si de efect! Am ales sa nu il ornez, l-am facut pentru noi in casa si cred ca arata minunat si asa!  

 

Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca. Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire, romul si omogenizam. Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 26cm tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C sau faceti testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem in 2 pe orizontala. Pentru sirop: Incalzim intr-un ibric apa, zaharul si vanilia pana da in clocot, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca. Pentru mousse-ul de oreo:         Punem gelatina la hidratat in multa apa rece.      Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic.      Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste putin adugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei.     Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos in sus. Pentru crema de cafea: Gelatina o hidratam in apa rece. Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine lichida. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina hidratata peste ciocolata si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de cafea racita si omogenizam.   Asamblare: Cremele le facem atunci cand trebuie turnate in tava, nu inainte!!!      Intr-un inel de 26cm acoperit cu folie de acetat, asezat pe un platou, punem prima felie de blat, insiropam, mousse-ul de oreo, a doua felie de blat, dam la frigider 1 ora, apoi insiropam si turnam ultimul mousse de cafea. Dam la frigider pana a doua zi! Puteti sa il inveliti, sa-l ornati dupa preferinte, eu l-am facut pentru noi si l-am lasat simplu! Sper sa va inspire!

Ingrediente Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Pentru blat:

8 albusuri

un varf de cutit de sare

160 g zahar

esenta de rom

100 g unt

150 g faina

2 lingurite praf de copt

170 g ciocolata 55% cacao

Pentru sirop:

1 ceasca cu apa

zahar dupa gust

esenta de vanilie

Pentru mousse-ul de oreo:

2 galbenusuri

120 ml lapte

100 g ciocolata alba

esenta de vanilie

4 foi gelatina

300 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra

8 biscuiti oreo

Pentru crema cafea:

100g ciocolata cu cafea

100ml cappuccino fierbinte (cafea cu lapte, cafea fara cofeina)

100ml smantana pentru frisca rece + zahar pudra

2 foi gelatina hidratata in apa rece

Categorii