Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

 

Un tort de suflet pentru mine pentru noaptea dintre ani, un tort  colorat si decorat in spiritul luptei pe care o am de dus in acest an, o lupta din care sper sa ies invingatoare.  

Blat: 200 gr albusuri 3 linguri zahar brun melasa nerafinat 2 linguri zahar brut 1 lingura ulei de cocos un praf de sare 50 gr nuca de cocos 1 plic zahar vanilat bourbon 80 gr faina alba 5 gr praf de copt Crema: 375 gr smantana 32% grasime 250 gr mascarpone 10 gr gelatina 3 linguri apa rece 250 gr merisoare 70 gr zahar Sirop: 150 ml apa 1 lingura zahar brun melasa nerafinat zeama de la o portocala Decor: 250 gr frisca neindulcita 1 lingura zahar pudra 100 gr ciocolata alba+1 lingurita pudra de sfecla merisoare

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul intr-o forma de 20 tapetata cu hartie de copt. Coacem la 160 de grade in cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii si se desprinde usor de pe margine. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Pentru sirop fierbem apa cu zaharul, dam jos si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam zeama de portocala si lasam sa se raceasca bine. Pentru crema punem intr-o craticioara merisoarele si zaharul intr-o craticioara  si lasam la foc mic pana zaharul se topeste si se pregateste sa dea in clocot.Mixam bine compozitia.Daca ni se pare ca fructele nu au lasat destula zeama putem adauga 1-2 linguri apa rece. Intre timp hidratam gelatina in cele 3 linguri de apa rece.Punem putin din compozitia mixata fierbinte  de merisoare peste gelatina, amestecam energic, apoi turnam amestecul peste sosul de merisoare si omogenizam. Lasam sosul sa se raceasca, fara a se intari. Intre timp mixam smantana cu mascarponele si merisoarele racite. Montam tortul pe un platou. Punem blatul racit pe platou si asezam in jur un inel de 22 cm. Insiropam bine blatul cu siropul racit, chiar in mai multe etape deoarece va absorbi destul de mult lichid.Turnam crema de merisoare, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Cu ajutorul unui cutit desprindem crema intarita de pe interiorul inelului. Mixam frisca cu zaharul pudra si imbracam tortul. Topim 80  gr ciocolata la bain marie.Cand este topita adaugam pudra de sfecla si restul de ciocolata rupta cubulete si omogenizam. Putem face diverse modele din aceasa ciocolata(eu am facut fundite roz) sau putem sa o intindem pe o hartie de copt. Asezam deasupra alta hartie de copt si o rulam strans. O lasam la congelator 1 ora dupa care vom rupe aschii cu care vom decora tortul.Decoram si cu cateva merisoare si dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Ingrediente Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Blat: 200 gr albusuri 3 linguri zahar brun melasa nerafinat 2 linguri zahar brut 1 lingura ulei de cocos un praf de sare 50 gr nuca de cocos 1 plic zahar vanilat bourbon 80 gr faina alba 5 gr praf de copt Crema: 375 gr smantana 32% grasime 250 gr mascarpone 10 gr gelatina 3 linguri apa rece 250 gr merisoare 70 gr zahar Sirop: 150 ml apa 1 lingura zahar brun melasa nerafinat zeama de la o portocala Decor: 250 gr frisca neindulcita 1 lingura zahar pudra 100 gr ciocolata alba+1 lingurita pudra de sfecla merisoare

200 gr albusuri

3 linguri zahar brun melasa nerafinat

2 linguri zahar brut

1 lingura ulei de cocos

un praf de sare

50 gr nuca de cocos

1 plic zahar vanilat bourbon

80 gr faina alba

5 gr praf de copt

375 gr smantana 32% grasime

250 gr mascarpone

10 gr gelatina

3 linguri apa rece

250 gr merisoare

70 gr zahar

150 ml apa

1 lingura zahar brun melasa nerafinat

zeama de la o portocala

250 gr frisca neindulcita

1 lingura zahar pudra

100 gr ciocolata alba+1 lingurita pudra de sfecla

merisoare

Categorii