Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

 

„Rețete de Paște” vă invit să încercați o rețetă de prăjitură absolut delicioasă. Acesta este cel mai bun blat umed pe care l-am pregătit până acum. Trebuie sa incerci si tu.

pentru blaturi umede (23 cm): 133 g ciocolată neagră (54,5% cacao) 80 g cafea fierbinte 166 g iaurt grecesc 133 g ulei 3 oua 200g faina 200 g zahăr 66 g cacao neagră suplimentară 5 g praf de copt 2g sare pentru crema de piersici: 2 borcane de compot de piersici 250 g mascarpone 400 ml crema neindulcita 10g gelatina + 50ml compot de piersici 100 g zahăr pentru decor: 300 ml crema neindulcita 250 g mascarpone 60 g zahăr 50 g ciocolata 1/2 compot de piersici căpșune mure

Pentru blat:

Se pune ciocolata in 80g de cafea fierbinte si se lasa sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pun ouale, uleiul si galbenusul si se amesteca cu telul, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei.

Intr-un alt vas punem faina, cacaoa, zaharul macinat, sarea si praful de copt si amestecam amestecul, apoi cernem peste compozitia lichida si amestecam bine. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.

Tapetați fundul unei tăvi cu hârtie de copt și ungeți marginile cu unt, apoi turnați compoziția. Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C pentru 50-55 de minute pana trece testul cu scobitoarea. Turnați aluatul cu fața în jos pe un grătar și lăsați să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, tăiați-o pe orizontală. Am luat 3 felii, dar am folosit doar 2 pentru tort.

Pentru crema se amesteca 350 g de piersici cu un blender vertical.

Put the gelatin to hydrate in 50 ml of peach compote, then melt it on a steam bath and then let it cool.

Put the mascarpone cream in a bowl, add the ground sugar and mix for 30 seconds, then add the unsweetened cream and mix until a firm composition is obtained. Add the peach puree and mix.

Put 2-3 tablespoons of the cream over the cooled gelatin and mix, then pour the gelatin over the peach cream and mix.

Se pune un blat pe un platou, în interiorul unui inel reglabil de tort, se toarnă 3-4 linguri de cremă și se întind peste blat, apoi se așează 5 jumătăți de piersici cu gaura în jos (umplând în prelabil gaura cu puțină cremă) și apoi se toarnă restul cremei deasupra și se nivelează. Se așează al doilea blat deasupra cremei și se introduce tortul în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Se trece ușor cu cuțitul pe marginea inelului reglabil pentru a-l desprinde de cremă și apoi se îndepărteaza inelul.

Pentru ornat:

Se pune crema mascarpone într-un castron, se adaugă zahărul măcinat și se mixează 30 de secunde, apoi se adaugă frișca neîndulcită și se mixează până când se obține o compoziție fermă. Se îmbracă tortul cu crema, păstrând 1/3 din cremă pentru a-l orna.

Pentru dantela de ciocolată, se topește ciocolata pe baie de aburi și se lasă să se răcorească 1-2 minute.

Se măsoară circumferința și înălțimea tortului și apoi se taie o fâșie de hârtie de copt de lungimea acestuia (+ 1 cm ca să-l putem manevra) și cu 1 cm mai înalt.

Se pune ciocolata topită într-un poș sau o pungă, se taie un colț și se fac forme pe hârtia de copt întinsă. Se lasă 2 minute să se răcească, apoi se aplică cu grijă hârtia de copt în jurul tortului. Se introduce tortul în frigider pentru 10 minute, apoi se îndepărtează hârtia de copt cu grijă, pentru a nu rupe dantela de ciocolată.

Se ornează tortul cu frișca rămasă și fructe. Se lasă la frigider 1-2 ore și se servește.

Ingrediente Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

pentru blat umed (23 cm):

133g ciocolată neagră (54,5% cacao)

80g cafea fierbinte

166g iaurt grecesc

133g ulei

3 ouă

200g făină

200g zahăr

66g cacao extra black

5g praf de copt

2g sare

pentru crema de piersici:

2 borcane compot de piersici

250g mascarpone

400ml frișcă neîndulcită

10g gelatină + 50ml compot de piersici

100g zahăr

pentru ornat:

300ml frișcă neîndulcită

250g mascarpone

60g zahăr

50g ciocolată

1/2 piersică din compot

căpșuni

mure

Categorii