Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone
Un tort delicios pe care l-am facut pentru ca ramasesem datoare celor dragi, intrucat tortul precedent(cel cu lemon curd-https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-lamaie-92325.html a fost mult prea mic pentru cata cerere a existat. De data aceasta am schimbat lamaia cu portocala pentru crema si am facut un blat mai consistent.
INGREDIENTE
Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Coacem la 180 grade pana se desprind marginile usor de pe hartia de copt.Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi taiem fiecare foaie in doua jumatati, obtinand astfel 4 foi dreptunghiulare.
Pentru crema incepem cu crema de portocale-orange curd, Punem toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic si amestecam pana crema se leaga si se ingroase usor.Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone si frisca batuta.
Montam tortul alternand foile cu crema,ultimul strat fiind de crema.Pentru glazura punem la hidratat gelatina in apa rece.Punem la foc frisca lichida cu ciocolata rupta bucati, Cand frisca se infierbanta fara a clocoti dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste, Punem gelatina hidratata si amestecam energic.
Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort. Ornam cu inimioare de ciocolata si cirese confiate sau dupa dorinta.
Ingrediente Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone
blat: 2 oua intregi 200 gr zahar 200 gr faina 4 linguri cacao 100 ml ulei 100 ml lapte batut 130 ml cafea tare neindulcita 1 lingurita praf de copt 1lingurita bicarbonat Crema: 250 gr mascarpone 300 ml frisca orange curd(1 ou intreg, 3 galbenusuri, un praf de sare, 100 gr zahar,100 ml zeama de portocale, 100 gr unt) Glazura: 100 gr ciocolata neagra 100 ml frisca lichida 5 gr gelatina+2 linguri apa rece Decor cirese confiate inimioare de ciocolata
2 oua intregi
200 gr zahar
200 gr faina
4 linguri cacao
100 ml ulei
100 ml lapte batut
130 ml cafea tare neindulcita
1 lingurita praf de copt
1lingurita bicarbonat
250 gr mascarpone
300 ml frisca
orange curd(1 ou intreg, 3 galbenusuri, un praf de sare, 100 gr zahar,100 ml zeama de portocale, 100 gr unt)
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
5 gr gelatina+2 linguri apa rece
cirese confiate
inimioare de ciocolata