Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone

 

Un tort delicios pe care l-am facut pentru ca ramasesem datoare celor dragi, intrucat tortul precedent(cel cu lemon curd-https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-lamaie-92325.html a fost mult prea mic pentru  cata cerere a existat. De data aceasta am schimbat lamaia cu portocala pentru crema si am facut un blat mai consistent.

 

INGREDIENTE
blat: 2 oua intregi 200 gr zahar 200 gr faina 4 linguri cacao 100 ml ulei 100 ml lapte batut 130 ml cafea tare neindulcita 1 lingurita praf de copt 1lingurita bicarbonat Crema: 250 gr mascarpone 300 ml frisca orange curd(1 ou intreg, 3 galbenusuri, un praf de sare, 100 gr zahar,100 ml zeama de portocale, 100 gr unt) Glazura: 100 gr ciocolata neagra 100 ml frisca lichida 5 gr gelatina+2 linguri apa rece Decor cirese confiate inimioare de ciocolata

Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Coacem la 180 grade pana se desprind marginile usor de pe hartia de copt.Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi taiem fiecare foaie in doua jumatati, obtinand astfel 4 foi dreptunghiulare.

Pentru crema incepem cu crema de portocale-orange curd, Punem toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic si amestecam pana crema se leaga si se ingroase usor.Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone si frisca batuta.

Montam tortul alternand foile cu crema,ultimul strat fiind de crema.Pentru glazura punem la hidratat gelatina in apa rece.Punem la foc frisca lichida cu ciocolata rupta bucati, Cand frisca se infierbanta fara a clocoti dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste, Punem gelatina hidratata si amestecam energic.

Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort. Ornam cu inimioare de ciocolata si cirese confiate sau dupa dorinta.

Ingrediente Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone

blat: 2 oua intregi 200 gr zahar 200 gr faina 4 linguri cacao 100 ml ulei 100 ml lapte batut 130 ml cafea tare neindulcita 1 lingurita praf de copt 1lingurita bicarbonat Crema: 250 gr mascarpone 300 ml frisca orange curd(1 ou intreg, 3 galbenusuri, un praf de sare, 100 gr zahar,100 ml zeama de portocale, 100 gr unt) Glazura: 100 gr ciocolata neagra 100 ml frisca lichida 5 gr gelatina+2 linguri apa rece Decor cirese confiate inimioare de ciocolata

2 oua intregi

200 gr zahar

200 gr faina

4 linguri cacao

100 ml ulei

100 ml lapte batut

130 ml cafea tare neindulcita

1 lingurita praf de copt

1lingurita bicarbonat

250 gr mascarpone

300 ml frisca

orange curd(1 ou intreg, 3 galbenusuri, un praf de sare, 100 gr zahar,100 ml zeama de portocale, 100 gr unt)

100 gr ciocolata neagra

100 ml frisca lichida

5 gr gelatina+2 linguri apa rece

cirese confiate

inimioare de ciocolata

Categorii