Desert tort cu cafea, cocos si visine
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu cafea, cocos si visine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu cafea, cocos si visine
Cam acesta a fost tortul nostru pentru revelion! Initial avam in plan o alta crema, dar nu a iesit cum mi-am dorit! Am trecut la planul B, cu crema de cafea si cocos! O bunatate, o nebunie si fara zahar in cazul meu! Combinatia de cocos cu cafea, visine acrisoare, a fost una de vis!
Pentru blat: 6 oua 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar) 50 ml ulei 150 gr iaurt natural 3 linguri cacao 4 linguri faina 1 praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare: Pentru crema de cafea si cocos: 250 ml smantanan pentru frisca 250 gr crema de branza (philadelphia, hochland) 3 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 6 linguri zahar pudra) 4 linguri nuca de cocos 200 gr crema tartinabila de cafea (coffeenella) 1 borcan mic de visine fara samburi 2 lingurite esenta de cocos (sau de vanilie) In plus: 150 ml smantana pentru frisca 200 gr crema de branza 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra) 1 lingurita vanilie coacaze rosii stelute de ciocolata bilute de ciocolataBlatul:
Separati ouale.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat.
Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul.
Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa.
Le incorporati treptat, cu ajutorul unei paletele, in compozitia de mai sus.
La final adaugati si vanilia.
Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm, turnati prima parte de compozitie, o nivelati.
Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
La fel procedati si cu celelalte doua.
Le lasati sa se raceasca.
Cremele:
Intr-un bol puneti smantana rece pentru frisca. O mixati la viteza mare pana prinde putin volum. Adaugati indulcitorul pudra, crema de branza si mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Impartiti crema in doua. In una puneti crema tartinabila de cafea si amestecati. In cealalta puneti nuca de cocos, esenta de cocos si amestecati cu o paleta. Visinele le scurgeti bine de lichid.
Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de coocos, o nivelati, asezati din loc in loc, jumatate din visine. Puneti a doua foaie de blat, o apasati usor. Puneti crema de cafea, o nivelati si asezati si restul de visine. Deasupra veniti cu a treia foaie de blat, o apasati usor. Acoperiti tortul si il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Frisca rece, cu crema de branza si indulcitorul le mixati pana obtineti o crema spumoasa. La final puneti vanilia.
Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Il imbracati cu crema de mai sus. Il decorati cu bilute de ciocolata, coacaze rosii (eu am folosit congelate) si cateva stelute de ciocolata. Il mai dati la rece o ora, apoi il puteti taia si servi.
Pofta buna si sper sa va placa!
Ingrediente Desert tort cu cafea, cocos si visine
Pentru blat: 6 oua 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar) 50 ml ulei 150 gr iaurt natural 3 linguri cacao 4 linguri faina 1 praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare: Pentru crema de cafea si cocos: 250 ml smantanan pentru frisca 250 gr crema de branza (philadelphia, hochland) 3 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 6 linguri zahar pudra) 4 linguri nuca de cocos 200 gr crema tartinabila de cafea (coffeenella) 1 borcan mic de visine fara samburi 2 lingurite esenta de cocos (sau de vanilie) In plus: 150 ml smantana pentru frisca 200 gr crema de branza 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra) 1 lingurita vanilie coacaze rosii stelute de ciocolata bilute de ciocolata
6 oua
6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
50 ml ulei
150 gr iaurt natural
3 linguri cacao
4 linguri faina
1 praf de copt
2 lingurite vanilie
un praf de sare:
250 ml smantanan pentru frisca
250 gr crema de branza (philadelphia, hochland)
3 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 6 linguri zahar pudra)
4 linguri nuca de cocos
200 gr crema tartinabila de cafea (coffeenella)
1 borcan mic de visine fara samburi
2 lingurite esenta de cocos (sau de vanilie)
150 ml smantana pentru frisca
200 gr crema de branza
1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
1 lingurita vanilie
coacaze rosii
stelute de ciocolata
bilute de ciocolata