Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata alba si cafea

 

„Rețete de Paște” Un tort făcut cu multă dragoste pentru familie, dar și pentru cei dragi! Am ales aceasta combinatie pentru ca ne place cafeaua si ciocolata alba, iar impreuna au un gust foarte bun. Decorul este realizat in cateva forme noi, recent achizitionate si vafa Hello Kitty dupa preferata fetei! 

Rock: 5 ouă mici 1 praf de sare 160 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat esență de vanilie esenta de rom 80 ml ulei 100 ml lapte 200 g faina 1 plic praf de copt 50 g cacao Sirop: (cantități în funcție de cât sirop doriți) apa esență de vanilie zahăr după gust Pentru mousse de straciatella: 200 g ciocolata alba 160 ml lapte 2 foi de gelatina 200 ml smantana pentru frisca 1 lingurita pudra de vanilie veche Dr. Oetker 50 gr ciocolata neagra rasa Pentru mousse de cafea: 200 g ciocolata cu cafea 200 ml cappuccino fierbinte (cafea cu lapte, cafea fără cofeină) 200ml smantana pentru frisca + zahar pudra 3 foi si jumatate de gelatina hidratata in apa rece Pentru a împacheta tortul: 140 g ciocolata alba 140 g smantana lichida 140 g unt la temperatura camerei În plus: Macarons Ciocolata pentru glazura cu putin lapte Ciocolata alba pentru sfere Ciocolata neagra pentru mini ciocolate Pulbere de aur amestecată cu 1 lingură de vodcă

Pentru blat: Separați ouăle. Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul pana devin stralucitoare, se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie. Adaugam zaharul vanilat, esenta de vanilie si romul, dupa gust, amestecam putin, apoi adaugam uleiul si laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacao. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia obtinuta, apoi se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in 3 orizontal. Pentru sirop: Se incinge apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da in clocot, apoi se lasa la racit.

Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: Hidratam gelatina in apa rece. Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt. Pentru mousse-ul de cafea: Gelatina o hidratam in apa rece. Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine lichida. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina scursa de apa peste ciocolata si amestecam. Lasam sa ajunga la temperatura camerei. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de ciocolata racita si omogenizam.

Asamblare: Cremele le facem atunci cand trebuie turnate in tava, nu inainte!!!

Intr-un inel de 24cm acoperit cu folie de acetat, asezat pe un platou, punem prima felie de blat, insiropam, mousse-ul de straciatella, a doua felie de blat, insiropam, mousse-ul de cafea, a treia felie de blat, insiropam si dam la rece pana a doua zi. Pentru acoperit tortul: Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca lichida, dam deoparte, iar cand ajunge la temperatura camerei 20-25°C punem untul moale si mixam pana devine o crema usor de intins. Pentru acoperit tortul am ales o crema pe baza de unt, dupa acoperirea tortului, ea se intareste, si puteti sa ornati dupa cum doriti, un efect velour, se poate colora cu un aerograf, se poate inveli in pasta de zahar sau un ornament mai simplu cum am facut eu...o glazura de ciocolata, cu macarons, cu sfere de ciocolata si la pretentia fiicei mele, model de Hello Kitty!

Sper sa va inspire!

Ingrediente Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Blat:

5 oua mici

1 praf de sare

160 g zahar

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

esenta de rom

80 ml ulei

100 ml lapte

200 g faina

1 plic praf de copt

50 g cacao

Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)

apa

esenta de vanilie

zahar dupa gust

Pentru mousse-ul straciatella:

200g ciocolata alba

160ml lapte

2 foi de gelatina

200ml smantana pt frisca

1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker

50gr ciocolata neagra rasa

Pentru mousse-ul de cafea:

200g ciocolata cu cafea

200ml cappuccino fierbinte (cafea cu lapte, cafea fara cofeina)

200ml smantana pentru frisca rece + zahar pudra

3 foi si jumatate de gelatina hidratata in apa rece

Pentru invelit tortul:

140g ciocolata alba

140g frisca lichida

140g unt la temperatura camerei

In plus:

Macarons

Ciocolata pentru glazura cu putin lapte

Ciocolata alba pentru sfere

Ciocolata neagra pentru mini ciocolatele

Pudra gold amesecata cu 1 lingura de vodca

Categorii