Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed

Reteta culinara Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed

 

Zilele trecute am achiziționat pentru prima dată fructe physalis dintr-un supermarket. Deja îmi imaginam ce tort frumos decorat voi face. Am pregătit tortul în liniște, cu calm și când a venit vorba să-l decorez au apărut niște musafiri neanunțați, pe care nu puteam să-i las să plece fără să îi servesc cu ceva bun. Astfel că l-am decorat în câteva minute. Deși nu e ceea ce mi-am imaginat ca și decor, gustul a fost demențial. Mi-am dorit foarte mult să încerc un blat umed și am ales unul de pe blogul Paulei Gafitescu. A fost grozav de bun blatul. Pentru glazură am folosit o ciocolată cu 80% cacao, care a fost perfectă în combinație cu crema dulcică de piersici. Musafirii mei au apreciat tortul și nouă ne-a plăcut foarte mult. Vi-l recomand cu drag. Dacă tot se apropie Sărbătorile de iarnă, eu am trecut la decorurile cu Moș Crăciun deoarece îmi sunt foarte dragi. ;)

Ingrediente Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed

 pentru blat:

150 g unt

100 g ciocolată neagră 50% cacao

3 ouă mari

50 ml smântână

50 ml lapte

100 g zahăr

80 g făină

50 g nuci măcinate

1/2 linguriță scorțișoară

20 g cacao

1 praf de sare

1 linguriță esență de vanilie

pentru cremă de piersici:

400 g piersici din compot + 5 jumătăți de piersici (2 borcane de compot)

10 g gelatină + 50 ml apă

250 g crema de branza

60 g zahăr

50 g ciocolată albă + 50 ml frișcă lichidă

150 ml frișcă lichidă

100 g smântână pentru frișcă

esență de vanilie

pentru glazură:

100g ciocolată neagră

100ml frișcă lichidă

1 linguriță unt

pentru decor:

piersici din compot

physalis

Categorii