Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed
Reteta culinara Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed
Zilele trecute am achiziționat pentru prima dată fructe physalis dintr-un supermarket. Deja îmi imaginam ce tort frumos decorat voi face. Am pregătit tortul în liniște, cu calm și când a venit vorba să-l decorez au apărut niște musafiri neanunțați, pe care nu puteam să-i las să plece fără să îi servesc cu ceva bun. Astfel că l-am decorat în câteva minute. Deși nu e ceea ce mi-am imaginat ca și decor, gustul a fost demențial. Mi-am dorit foarte mult să încerc un blat umed și am ales unul de pe blogul Paulei Gafitescu. A fost grozav de bun blatul. Pentru glazură am folosit o ciocolată cu 80% cacao, care a fost perfectă în combinație cu crema dulcică de piersici. Musafirii mei au apreciat tortul și nouă ne-a plăcut foarte mult. Vi-l recomand cu drag. Dacă tot se apropie Sărbătorile de iarnă, eu am trecut la decorurile cu Moș Crăciun deoarece îmi sunt foarte dragi. ;)
Ingrediente Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed
pentru blat:
150 g unt
100 g ciocolată neagră 50% cacao
3 ouă mari
50 ml smântână
50 ml lapte
100 g zahăr
80 g făină
50 g nuci măcinate
1/2 linguriță scorțișoară
20 g cacao
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
pentru cremă de piersici:
400 g piersici din compot + 5 jumătăți de piersici (2 borcane de compot)
10 g gelatină + 50 ml apă
250 g crema de branza
60 g zahăr
50 g ciocolată albă + 50 ml frișcă lichidă
150 ml frișcă lichidă
100 g smântână pentru frișcă
esență de vanilie
pentru glazură:
100g ciocolată neagră
100ml frișcă lichidă
1 linguriță unt
pentru decor:
piersici din compot
physalis