Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai pregatit un tort. Am facut putina ordine prin dulapul cu produse si am mai gasit niste ciocolata cu indulcitor, asa ca m-am gandit sa nu o las acolo uitata si sa fac ceva bun cu ea. Am zis ca fac o prajitura, o tarta, insa am ajuns la un tort. A iesit minunat, fara zahar, iar crema de ciocolata neagra cu cea de fructe de padure s-a combinat perfect. 

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 5 oua 5 linguri indulcitor pulbere 4 linguri ulei 3 linguri zeama de lamaie 5 linguri faina 1 lingurita vanilie coaja rasa de lamaie 1 lingurita praf de copt Pentru crema de ciocolata neagra: 150 gr ciocolata neagra cu indulcitor 50 ml smantana pentru frisca 250 gr mascarpone 2 lingurite vanilie Pentru crema de fructe de padure: 150 gr ciocolata alba cu indulcitor 50 ml smantana pentru frisca 250 gr mascarpone 250 gr fructe de padure 1 lingura indulcitor pulbere 1 lingura amidon In plus: 5 linguri pline dulceata de zmeura cu visine cu indulcitor 250 ml smantana pentru frisca 2 linguri indulcitor pudra 1 lingurita vanilie sirop de vanilie (apa + indulcitor + vanilie) mure frunze de menta banuti de ciocolata fara zahar bucatele de zmeura

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja de lamaie. Cerneti faina, o incorporati impreuna cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie, o nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. O scoateti din cuptor cand este gata si coaceti a doua foaie. Le lasati sa se raceasca. Puteti opta si sa coaceti blatul intreg si apoi sa il taiati.

Crema de ciocolata neagra: Puneti ciocolata neagra cu smantana intr-un vas de inox, o topiti pe baie de aburi. O dati deoparte si o lasati 5 minute la racorit. Mixati mascarponele, apoi adaugati ciocolata topita si mixati pana obtineti o crema spumoasa, dar nu mixati prea mult sa nu se taie.

Crema de fructe de padure: Fructele de padure (decongelate) le amestecati intr-o cratita cu indulcitorul si amidonul. Le transferati pe foc, amestecati continuu pana se ingroasa, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca. Topiti ciocolata alba cu smantana pe baie de aburi, o lasati 5 minute la racorit. Mixati mascarponele, apoi adaugati ciocolata topita si mixati usor. Adaugati amestecul de fructe de padure rece, mixati pana sunt incorporate. Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Il insiropati putin, apoi ungeti blatul cu gem. Adaugati crema de ciocolata neagra, o nivelati. Ar trebui sa dati acum tortul 30 de minute la frigider, dar eu am trecut peste aceasta etapa. Puneti crema de fructe de padue, o nivelati usor, apoi a doua foaie de blat pe care o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana rece o mixati pana incepe sa prinda putin volum, adaugati indulcitorul pudra, vanilia si mixati pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca. Eu am ales sa il ornez cu mure congelata, banuti de ciocolata, menta, bucatele de zmeura si putin sclipici comestibil, iar din frisca am facut cateva moate.

Sa aveti pofta!

Ingrediente Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Pentru blat: 5 oua 5 linguri indulcitor pulbere 4 linguri ulei 3 linguri zeama de lamaie 5 linguri faina 1 lingurita vanilie coaja rasa de lamaie 1 lingurita praf de copt Pentru crema de ciocolata neagra: 150 gr ciocolata neagra cu indulcitor 50 ml smantana pentru frisca 250 gr mascarpone 2 lingurite vanilie Pentru crema de fructe de padure: 150 gr ciocolata alba cu indulcitor 50 ml smantana pentru frisca 250 gr mascarpone 250 gr fructe de padure 1 lingura indulcitor pulbere 1 lingura amidon In plus: 5 linguri pline dulceata de zmeura cu visine cu indulcitor 250 ml smantana pentru frisca 2 linguri indulcitor pudra 1 lingurita vanilie sirop de vanilie (apa + indulcitor + vanilie) mure frunze de menta banuti de ciocolata fara zahar bucatele de zmeura

5 oua

5 linguri indulcitor pulbere

4 linguri ulei

3 linguri zeama de lamaie

5 linguri faina

1 lingurita vanilie

coaja rasa de lamaie

1 lingurita praf de copt

150 gr ciocolata neagra cu indulcitor

50 ml smantana pentru frisca

250 gr mascarpone

2 lingurite vanilie

150 gr ciocolata alba cu indulcitor

50 ml smantana pentru frisca

250 gr mascarpone

250 gr fructe de padure

1 lingura indulcitor pulbere

1 lingura amidon

5 linguri pline dulceata de zmeura cu visine cu indulcitor

250 ml smantana pentru frisca

2 linguri indulcitor pudra

1 lingurita vanilie

sirop de vanilie (apa + indulcitor + vanilie)

mure

frunze de menta

banuti de ciocolata fara zahar

bucatele de zmeura

Categorii