Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

 

Bunatati pentru Craciun Ieri a fost ziua de naștere a prințesei mele și am primit comandă de tort cu Elsa și Ana. M-am conformat și am purces la pregătiri. Am achiziționat vafa cu Elsa și Ana de la un supermarket. După ce am aplicat-o pe tort s-a înmuiat puțin, iar în momentul în care am tăiat-o s-a dezlipit de pe felia de tort. Cred că sunt mai ok imaginile din pastă de zahăr. E prima dată când am pregătit acest tip de tort și nu știam cum se păstrează vafa.

Ingrediente Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

pentru blat:

85 g unt (cu 80% grăsime)

80 g zahăr

esență de vanilie

85 g ciocolată neagră

4 ouă

70 g făină

20 g cacao

jeleu de piersici (18 cm):

300 g piersici

20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

100 ml compot

10 g gelatină

mousse de ciocolată:

250 g ciocolată neagră

550 ml frișcă lichidă

500 g mascarpone

200 ml smântână (peste 25% grăsime)

15 g gelatină + 70ml apă

mousse de zmeură:

300 g zmeură

2 linguri zahăr

150 ml frișcă lichidă

40 g zahăr

7 g gelatină + 50ml apă

pentru decor:

vafă de napolitană (cu Elsa și Ana)

400 ml frișcă lichidă

200 ml smântână (peste 25% grăsime)

colorant albastru

60 g zahăr

Categorii