Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)
Bunatati pentru Craciun Ieri a fost ziua de naștere a prințesei mele și am primit comandă de tort cu Elsa și Ana. M-am conformat și am purces la pregătiri. Am achiziționat vafa cu Elsa și Ana de la un supermarket. După ce am aplicat-o pe tort s-a înmuiat puțin, iar în momentul în care am tăiat-o s-a dezlipit de pe felia de tort. Cred că sunt mai ok imaginile din pastă de zahăr. E prima dată când am pregătit acest tip de tort și nu știam cum se păstrează vafa.
Ingrediente Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)
pentru blat:
85 g unt (cu 80% grăsime)
80 g zahăr
esență de vanilie
85 g ciocolată neagră
4 ouă
70 g făină
20 g cacao
jeleu de piersici (18 cm):
300 g piersici
20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
100 ml compot
10 g gelatină
mousse de ciocolată:
250 g ciocolată neagră
550 ml frișcă lichidă
500 g mascarpone
200 ml smântână (peste 25% grăsime)
15 g gelatină + 70ml apă
mousse de zmeură:
300 g zmeură
2 linguri zahăr
150 ml frișcă lichidă
40 g zahăr
7 g gelatină + 50ml apă
pentru decor:
vafă de napolitană (cu Elsa și Ana)
400 ml frișcă lichidă
200 ml smântână (peste 25% grăsime)
colorant albastru
60 g zahăr