Desert tort cu crema caramel si zmeura
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema caramel si zmeura
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema caramel si zmeura
„Rețete de Paște” O prăjitură simplă, pentru care nu prea am ce spune, pentru că ar fi bine să o încerci să vezi cât de delicioasă poate fi! O crema de caramel, jeleu de zmeura, bucatele de alune, ce poate fi mai minunat?
Pentru blat: 3 oua 4 linguri de îndulcitor pudră (sau 4 linguri de zahăr) 40 ml ulei 70 gr sanatos 1 lingura varf de cacao 4 linguri de faina 50 gr alune macinate 1 lingurita praf de copt 2 lingurite de rom Pentru crema de caramel: 150 ml frisca 200 gr bomboane de ciocolata 250 gr mascarpone 3 linguri de alune tocate 100 gr zmeura 1 lingura amidon 1 lingura de indulcitor pudra (sau 1 lingura de zahar) În plus: 200 ml frisca 1-2 linguri de îndulcitor pudră (sau zahăr pudră) baloane flori naturaleDe sus: Separați ouăle. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adăugați îndulcitorul, amestecați până obțineți o bezea fermă. Se amestecă gălbenușurile, uleiul și sana. Cerneți făina cu cacao și praful de copt. Adaugati si pe ele, amestecati usor cu o paleta de silicon. La final incorporam alunele macinate si esenta de rom. Împărțiți compoziția în 3 boluri, uniform. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt, o tava de 18 cm. Turnați prima parte a compoziției, nivelați-o. Se da la cuptorul incins la 170 de grade pentru 10 minute. Faceți același lucru cu celelalte două foi. De asemenea, puteți coace tot blatul, apoi îl tăiați în 3 foi. Lasă-le să se răcească.
Crema de caramel:Puneți smântâna într-o cratiță, transferați-o pe foc. Când dă în clocot, pune-l deoparte. Adăugați ciocolata tocată, amestecați până se topește complet. Se lasa sa se raceasca 3-4 ore. După acest timp, se scoate de la rece, se amestecă aproximativ 2 minute. Adăugați mascarpone, mai amestecați până obțineți o cremă spumoasă. Punem zmeura intr-o cratita cu indulcitorul. Lasati sa fiarba 2-3 minute, apoi adaugati amidonul, pe care il dizolvati inainte in doua linguri de apa rece. Se amestecă până se îngroașă ușor, apoi se lasă deoparte și se lasă să se răcească. Așezați prima foaie de blat și un inel detașabil în jurul ei pe o farfurie. Se pune jumatate din crema de caramel, se niveleaza. Se pune jeleu de zmeura cu o lingurita, din loc in loc, se presara cu alune tocate. Asezam a doua foaie, restul de crema, restul de jeleu si din nou alunele tocate. La final pune ultima foaie de blat. Lasam prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte. Amestecați smântâna rece cu îndulcitorul pudră până devine spumoasă. Scoateți tortul de la rece, scoateți inelul. Înveliți tortul în frișcă, apoi decorați-l. Am ales un decor simplu: cu flori naturale și niște bile colorate.
Poftă bună!
Ingrediente Desert tort cu crema caramel si zmeura
Pentru blat: 3 oua 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar) 40 ml ulei 70 gr sana 1 lingura cu varf cacao 4 linguri faina 50 gr alune macinate 1 lingurita praf de copt 2 lingurite esenta rom Pentru crema caramel: 150 ml smantana pentru frisca 200 gr ciocolata caramella 250 gr mascarpone 3 linguri alune tocate 100 gr zmeura 1 lingurita amidon 1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar) In plus: 200 ml smantana pentru frisca 1-2 linguri indulcitor pudra (sau zahar pudra) bilute folorate flori naturale
3 oua
4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
40 ml ulei
70 gr sana
1 lingura cu varf cacao
4 linguri faina
50 gr alune macinate
1 lingurita praf de copt
2 lingurite esenta rom
150 ml smantana pentru frisca
200 gr ciocolata caramella
250 gr mascarpone
3 linguri alune tocate
100 gr zmeura
1 lingurita amidon
1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar)
200 ml smantana pentru frisca
1-2 linguri indulcitor pudra (sau zahar pudra)
bilute folorate
flori naturale