Desert tort cu crema de cacao si nuci
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de cacao si nuci
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cacao si nuci
Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un tort simplu, cu cremă de cacao și nuci, cu mult unt și cu esențe plăcute. Ne-am bucurat să simțim din nou gustul de odinioară, când făceam mai des astfel de torturi. Pentru acest tort am făcut un blat simplu și pufos, într-o tavă cu diametrul de 22 cm.
Ingrediente Desert tort cu crema de cacao si nuci
Pentru blat:
6 ouă
6 linguri de zahăr tos fin
6 linguri de făină
coaja răzuită de la 1/2 lămâie
1 linguriță de praf de copt
1 praf de sare
unt pentru uns tava
Pentru cremă:
4 linguri de cacao
200 grame de zahăr tos
2 linguri de amidon alimentar
1 plic de vanilie
4 ouă
6 linguri de lapte dulce fiert
300 grame de unt
150 grame de nucă măcinată
1 lingură de esență de migdale (rom)
Pentru sirop:
100 grame de zahăr tos
100 ml apă
1 lingură de esență de rom
Pentru decor:
100 grame de nuci prăjite și sfărâmate