Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

 

Ce faci cand este ziua unei prietene de suflet? Ii pregatesti ceva bun, un tort, o prajitura, ceva care sa ii aduca o bucurie. Asa fac eu cand este ziua celor dragi sufletului meu. Si cum mi-am dorit ca tortul sa aiba crema de cafea, m-am gandit sa il combin cu o crema cu lime si un jeleu de visine, iar combinatia este una mai mult decat reusita. Am servit o feliuta din el, asa ca va garantez ca este minunat si ca merita sa il faceti si voi.

Ingrediente Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 2 linguri ulei 2 linguri iaurt 8 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru jeleul de visine: 250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna) 1 lingura zahar pudra 2 linguri pline amidon 1/2 borcan mic cu visine fara samburi Crema de cafea: 200 gr ciocolata alba 350 ml frisca lichida 60 ml expresso rece 1 lingurita ness 3 foi de gelatina Crema cu lime: 350 gr mascarpone 2 linguri zahar pudra coaja rasa de la 1 lime doua linguri zeama de lime Pentru decor: 200 ml frisca lichida 50 gr crema de branza 1 lingura zahar pudra 1 lingurita vanilie praline de ciocolata decoratiuni din zahar boabe de cafea menta

5 oua

5 linguri zahar

2 linguri ulei

2 linguri iaurt

8 linguri faina

1 lingurita praf de copt

2 lingurite vanilie

un praf de sare

250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna)

1 lingura zahar pudra

2 linguri pline amidon

1/2 borcan mic cu visine fara samburi

200 gr ciocolata alba

350 ml frisca lichida

60 ml expresso rece

1 lingurita ness

3 foi de gelatina

350 gr mascarpone

2 linguri zahar pudra

coaja rasa de la 1 lime

doua linguri zeama de lime

200 ml frisca lichida

50 gr crema de branza

1 lingura zahar pudra

1 lingurita vanilie

praline de ciocolata

decoratiuni din zahar

boabe de cafea

menta

Categorii