Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine
Ce faci cand este ziua unei prietene de suflet? Ii pregatesti ceva bun, un tort, o prajitura, ceva care sa ii aduca o bucurie. Asa fac eu cand este ziua celor dragi sufletului meu. Si cum mi-am dorit ca tortul sa aiba crema de cafea, m-am gandit sa il combin cu o crema cu lime si un jeleu de visine, iar combinatia este una mai mult decat reusita. Am servit o feliuta din el, asa ca va garantez ca este minunat si ca merita sa il faceti si voi.
Ingrediente Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine
Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 2 linguri ulei 2 linguri iaurt 8 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru jeleul de visine: 250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna) 1 lingura zahar pudra 2 linguri pline amidon 1/2 borcan mic cu visine fara samburi Crema de cafea: 200 gr ciocolata alba 350 ml frisca lichida 60 ml expresso rece 1 lingurita ness 3 foi de gelatina Crema cu lime: 350 gr mascarpone 2 linguri zahar pudra coaja rasa de la 1 lime doua linguri zeama de lime Pentru decor: 200 ml frisca lichida 50 gr crema de branza 1 lingura zahar pudra 1 lingurita vanilie praline de ciocolata decoratiuni din zahar boabe de cafea menta
5 oua
5 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri iaurt
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite vanilie
un praf de sare
250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna)
1 lingura zahar pudra
2 linguri pline amidon
1/2 borcan mic cu visine fara samburi
200 gr ciocolata alba
350 ml frisca lichida
60 ml expresso rece
1 lingurita ness
3 foi de gelatina
350 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
coaja rasa de la 1 lime
doua linguri zeama de lime
200 ml frisca lichida
50 gr crema de branza
1 lingura zahar pudra
1 lingurita vanilie
praline de ciocolata
decoratiuni din zahar
boabe de cafea
menta