Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

 

INGREDIENTE
Blat 10 oua 10 linguri zahar 1 praf de copt un varf cutit sare 4 linguri ulei 4 linguri apa 14 linguri faina 50 g cacao 150 g faina 40 ml Amaretto Crema de ciocolata 400 g ciocolata amaruie 300 ml smantana de tara 400 g mascarpone 2 galbenusuri 2 linguri de zahar 200 ml frisca linchida esenta de rom Crema de cafea 200 ml frisca 300 ml smantana de tara 200 g mascarpone esenta de vanilie 3 plicuri ness Decor 100 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata alba

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao,amestecam cu o paleta pana ce ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu,pana ce se topeste.

Adaugam galbenusurile,zaharul,amestecam si mai lasam pe foc cca 1 min,avem grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam mascarponele,mixam pana ce se omogenizeaza si dam crema la rece cateva ore(preferat peste noapte).

Mixam crema de ciocolata,adaugam frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.

Plicurile de ness le amestecam cu esenta de vanilie si putina apa cat sa se dizolve.

Adaugam peste crema si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-insiropam-1/2 crema de cafea-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 4 foaie de blat-insiropam si imbracam tortul cu crema de cafea ramasa.

Dam la rece 3 min dupa care decoram tortul cu ciocolata neagra topita impreuna cu 2 linguri frisca.(avem grija sa nu fiarba)

Topim ciocolata alba pe baie de abur(eu am preferat sa o topesc in ambalajul ei)am taiat un orificiu mic,desenam cercuri peste galzura de ciocolata,

Cu ajutorul unei scobitoare tragem linii incepand din mijlocul tortului.

Dam la rece 2-3 ore inainte sa il servim.

Ingrediente Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

Blat

10 oua

10 linguri zahar

1 praf de copt

un varf cutit sare

4 linguri ulei

4 linguri apa

14 linguri faina

50 g cacao

150 g faina

40 ml Amaretto

Crema de ciocolata

400 g ciocolata amaruie

300 ml smantana de tara

400 g mascarpone

2 galbenusuri

2 linguri de zahar

200 ml frisca linchida

esenta de rom

Crema de cafea

200 ml frisca

300 ml smantana de tara

200 g mascarpone

esenta de vanilie

3 plicuri ness

Decor

100 g ciocolata amaruie

100 g ciocolata alba

Categorii