Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

 

Un alt tort delicios, cu o combinatie de creme minunata si un decor destul de simplu, asa cum cred ca am obisnuit pe toata lumea! Nu fac arta, dar imi place ca la gust sa fie minunat si asta imi reuseste mereu!

Ingrediente Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 4 linguri ulei 4 linguri lapte 1 lingura cacao 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru crema de cafea: 500 gr mascarpone 100 ml expresso fara zahar 3 linguri zahar pudra 3 foi de gelatina Pentru crema de vanilie: 2 galbenusuri 5 linguri zahar 450 ml lapte 4 linguri amidon 50 gr unt 2 lingurite vanilie 2-3 linguri zeama de lamaie zmeura In plus: 10-12 piscoturi sirop de zmeura 350 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 60 gr ciocolata neagra + 4 linguri lapte trufe de ciocolata flori din zahar visine

5 oua

5 linguri zahar

4 linguri ulei

4 linguri lapte

1 lingura cacao

6 linguri faina

1 lingurita praf de copt

2 lingurite vanilie

un praf de sare

500 gr mascarpone

100 ml expresso fara zahar

3 linguri zahar pudra

3 foi de gelatina

2 galbenusuri

5 linguri zahar

450 ml lapte

4 linguri amidon

50 gr unt

2 lingurite vanilie

2-3 linguri zeama de lamaie

zmeura

10-12 piscoturi

sirop de zmeura

350 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

60 gr ciocolata neagra + 4 linguri lapte

trufe de ciocolata

flori din zahar

visine

Categorii