Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura
Un alt tort delicios, cu o combinatie de creme minunata si un decor destul de simplu, asa cum cred ca am obisnuit pe toata lumea! Nu fac arta, dar imi place ca la gust sa fie minunat si asta imi reuseste mereu!
Ingrediente Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura
Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 4 linguri ulei 4 linguri lapte 1 lingura cacao 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru crema de cafea: 500 gr mascarpone 100 ml expresso fara zahar 3 linguri zahar pudra 3 foi de gelatina Pentru crema de vanilie: 2 galbenusuri 5 linguri zahar 450 ml lapte 4 linguri amidon 50 gr unt 2 lingurite vanilie 2-3 linguri zeama de lamaie zmeura In plus: 10-12 piscoturi sirop de zmeura 350 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 60 gr ciocolata neagra + 4 linguri lapte trufe de ciocolata flori din zahar visine
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri lapte
1 lingura cacao
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite vanilie
un praf de sare
500 gr mascarpone
100 ml expresso fara zahar
3 linguri zahar pudra
3 foi de gelatina
2 galbenusuri
5 linguri zahar
450 ml lapte
4 linguri amidon
50 gr unt
2 lingurite vanilie
2-3 linguri zeama de lamaie
zmeura
10-12 piscoturi
sirop de zmeura
350 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
60 gr ciocolata neagra + 4 linguri lapte
trufe de ciocolata
flori din zahar
visine