Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe
M-am cadorisit cu un tort fix pe gustul meu. Crema de ciooclata amaruie imbinata cu cirese mari, carnoase (din compot) si o crema cu mascarpone combinata cu zmeura dulce si parfumata .... un deliciu! Va las cate o felie de tort sa o savurati dimineata la cafea!
INGREDIENTE
Pt. blat:
6 oua un praf de sare 3 lg ulei 12 lg zahar 1 plic zahar vanilat 10 lg faina alba 2 lg cacao 1 lgt praf de coptCrema de ciocolata amaruie:
250 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut 300 g frisca lichida 1 crenguta mica de menta proaspata 200 g mascarpone cirese fara samburi din compotCrema cu mascarpone:
300 g mascarpone 2 lg zahar pudra 1 lgt esenta de vanilie 150 g frisca lichida zmeura (congelata)Pentru ornat:
150 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut 50 ml frisca lichida frisca batuta pentru moatze fructe congelateBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, inclusiv zaharul vanilat, pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu miscari usoare.
Separat se pun intr-un bol faina alba, cacaua si praful de copt. Se amesteca bine apoi se cerne peste spuma in 2 transe. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 blaturi egale.
Crema de ciocolata amaruie: Intr-o cratita se pune ciocolata si frisca lichida pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca suficient de bine astfel incat sa se topeasca toata ciocolata, amestecand energic. Se ia de pe foc, se adauga crenguta de menta, se amesteca si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine, se adauga jumatate din cantitatea de mascarpone si se mixeaza usor si nu foarte mult timp. Se pune si restul de mascarpone si se mai mixeaza putin pana se incorporeaza. Daca iese prea tare crema, se adauga 1-2 lg de lapte dulce si se amesteca cu mixerul pentru 5 secunde.
Cireselor din compot se scot samburii si se lasa sa se scurga intr-o sita. Ci zeama din compot se insiropeaza blaturile.
Crema cu mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida si cele 2 lg de zahar pudra. Se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.
Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza bine cu zeama de compot si se pune crema de ciocolata. Se niveleaza apoi se asaza din loc in loc ciresele, apasandu-le usor sa intre in crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de mascarpone. Se asaza deasupra zmeura (congelata am avut) si se apasa usor sa intre in crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cateva ore inainte de a fi ornat.
Se orneaza cu frisca batuta iar deasupra se toarna ciocolata topita. Se fac moatze deasupra, se asaza fructele dupa imaginatie si se da la frigider pana in mimentul servirii. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usot incalzit la flacara focului.
Pofta buna!
Ingrediente Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe
6 oua
un praf de sare
3 lg ulei
12 lg zahar
1 plic zahar vanilat
10 lg faina alba
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
250 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut
300 g frisca lichida
1 crenguta mica de menta proaspata
200 g mascarpone
cirese fara samburi din compot
300 g mascarpone
2 lg zahar pudra
1 lgt esenta de vanilie
150 g frisca lichida
zmeura (congelata)
150 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut
50 ml frisca lichida
frisca batuta pentru moatze
fructe congelate