Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura

 

Blat de vanilie, sirop, crema de ciocolata, crema de vanilie, insert de zmeura - un desert deosebit.  

Rock:

2 buc oua 100 ml ulei 100 ml lapte 160 gr zahar 200 gr de faina 10 gr praf de copt 50 ml apă fierbinte

Cremă:

500 ml lapte 100 gr zahar 50 gr unt 2 oua 40 gr amidon 100 gr ciocolata cu lapte 30 gr ciocolată neagră 200 ml crema lichida naturala 10 gr gelatină 10 picături de vanilie

Sirop:

150 ml apă 3 linguri de zahar 5 picături de vanilie

Jeleu de zmeura:

300 gr zmeura 100 gr zahar 5 gr gelatină

Decor:

200 ml crema lichida naturala 3 picături de colorant roșu ornamente de argint ornamente roșii 100 gr fulgi de ciocolata alba 100 gr fulgi de ciocolata neagra

Pentru blat am amestecat ouale cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat uleiul, laptele si faina amestecate cu praful de copt. La final am adaugat apa fierbinte. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18cm. Am dat tava la cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Pentru crema am amestecat cele 2 oua intregi intr-un bol cu ​​zaharul, amidonul si apoi am adaugat treptat laptele. Am pus oala pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul si apoi vanilia. Am amestecat un sfert din crema cu cele 2 tipuri de ciocolata, restul l-am lasat asa.

Pentru jeleul de zmeura am folosit zmeura congelata. Am pus-o pe foc pana s-a dezghetat, apoi am mixat in blender si am strecurat semintele. Am pus zmeura fara samburi intr-un vas pe foc, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba cateva minute. Separat am hidratat gelatina si apoi am adaugat-o peste zmeura. Am pus jeleul în două forme cu diametrul de 16 cm (cantitatea trebuia cântărită, pentru mine cele două jeleuri aveau grosimi diferite), în care pusesem folie alimentară. Dupa ce s-au racit, am invelit jeleurile in folie alimentara si le-am pus la congelator pentru cel putin o ora.

Am mixat 200 ml frisca si am adaugat 3-4 linguri in crema de ciocolata, iar restul de frisca am amestecat-o cu crema de vanilie. Din crema de vanilie amestecata cu frisca am oprit separat 3-4 linguri, restul am amestecat-o cu 5 gr gelatina. Am adaugat 5 gr gelatina si in crema de ciocolata. Gelatina am pregatit-o conform intructiunilor de pe plic. Pentru sirop am pus ingredientele pe foc pana s-a topit zaharul.

Pentru montarea tortului am taiat blatul in 3. Am asezat primul blat, l-am insiropat putin, am adaugat un strat din crema de ciocolata, am asezat primul strat de jeleu de zmeura, apoi din nou crema de ciocolata. Diametrul jeleului trebuie sa fie mai mic decat diametrul blatului. Am asezat al doilea blat insiropat putin, apoi crema de vanilie, inca un strat de jeleu de zmeura si din nou crema de vanilie. Peste crema de vanilie am asezat al treilea blat insiropat.

Am mixat si restul de 200 ml frisca si am amestecat-o cu crema de vanilie oprita. Am imbracat tortul cu aceasta crema. Decorul l-am facut din aceeasi crema in care am pus cateva picaturi de colorant rosu. Marginile tortului le-am imbracat in fulgi de ciocolata alba si neagra. Pentru decor am mai folosit litere de ciocolata (din comert) si ornamente argintii si rosii.

Ingrediente Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura

2 buc oua

100 ml ulei

100 ml lapte

160 gr zahar

200 gr faina

10 gr praf de copt

50 ml apa fierbinte

500 ml lapte

100 gr zahar

50 gr unt

2 oua

40 gr amidon

100 gr ciocolata cu lapte

30 gr ciocolata neagra

200 ml frisca lichida naturala

10 gr gelatina

10 picaturi vanilie

150 ml apa

3 linguri zahar

5 picaturi vanilie

300 gr zmeura

100 gr zahar

5 gr gelatina

200 ml frisca lichida naturala

3 picaturi colorant rosu

ornamente argintii

ornamente rosii

100 gr fulgi de ciocolata alba

100 gr fulgi de ciocolata neagra

Categorii