Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

 

Zilele trecute l-am sarbatorit pe sotul meu si i-am pregatit acest tort minunat, super, super delicios si fara zahar. M-am sucit si m-am razgandit de N ori pana am ajuns la aceasta reteta, ca ba doream ceva cu cocos, ba ceva cu vanilie, ba cu portocala si pana la urma am ajuns la aceasta combinatie: ciocolata cu fructe de padure si amaretto. Recunosc ca ar fi mers mai mult amaretto, pentru a se simti aroma mai bine, mai puternic, in rest totul a fost grozav. Si m-am bucurat sa vad cat este de apreciat de fiecare musafir!

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 5 oua 6 linguri indulcitor pulbere 40 ml ulei 125 gr iaurt 2 linguri cacao 130 gr faina 1 lingurita cu varf praf de copt 1 lingurita vanilie un praf de sare Pentru crema de ciocolata: 220 gr ciocolata cu lapte, cu indulcitor 200 ml smantana pentru frisca 100 gr mascarpone 4 linguri amaretto Pentru crema de fructe de padure: 350 gr fructe de padure congelate 5 linguri indulcitor pulbere 1 lingura cu varf amidon 400 gr mascarpone cateva bucati de zmeura congelata/proaspata In plus: 250 ml smantana pentru frisca 100 gr smantana de tara 2 linguri indulcitor pudra capsuni pentru decor decoratiuni inimioare decoratiuni din ciocolata fara zahar, cu folie transfer

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Adaugati vanilia, iaurtul si amestecati. Cerneti faina, cacaoa si praful de copt, le incorporati treptat, amestecand usor cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 23 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana blatul este copt. Faceti testul scobitorii si cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca si taiati 3 foi. Puteti coace cele 3 foi rand pe rand, eu asa procedez, pentru ca ies blaturile mai drepte.

Crema de ciocolata: Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara, o transferati pe foc. Cand da in clocot, luati cratita de pe foc. Puneti ciocolata intr-un bol, turnati frisca fierbinte, amestecati pana ciocolata este complet topita. Dati crema la rece 4-5 ore sau peste noapte, pentru ca o puteti pregati de seara. Dupa ce a stat la rece, o scoateti si o mixati pana devine spumoasa. Adaugati mascarponele rece, amaretto si mixati pana sunt toate incorporate.

Crema de fructe de padure: Puneti fructele de padure intr-o cratita cu indulcitorul. Le transferati pe foc, amestecati pana fructele sunt decongelate si indulcitorul topit. Luati de pe foc, turnati intr-un blender si pasati. Treceti prin sita amestecul, pentru a indeparta semintele. Puneti inapoi pe foc piurel obtinut, adaugati amidonul, pe care il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece. Amestecti continuu pana jeleul de fructe se ingroasa, apoi il luati de pe foc, il acoperiti cu folie, il lasati sa se raceasca. Mixati mascarponele rece, adaugati jeleul de fructe rece si le mixati pana sunt incorporate. Blaturile nu ar necesita insiropare, insa eu mi-am dorit sa il insiropez cu putin amaretto, asa ca am pregatit un sirop de vanilie cu amaretto. Asezati prima foaie de blat de un platou si un inel detasabil in jurul sau. Insiropati putin, puneti crema de ciocolata, o nivelati. Asezati foaia a doua, insiropati, punei crema de fructe, o nivelati, iar pe mijloc puneti niste zmeura. Asezati ultima foaie, o insiropati si dati tortul la rece cam 4 ore sau peste noapte. Intr-un vas puneti smantana pentru frisca si smantana de tara, reci, indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o frisca spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca, apoi il decorati dupa bunul plac sau cum l-am decorat eu. Il mai dati macar o ora rece, apoi este gata pentru a fi servit.

Pofta buna!

Ingrediente Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Pentru blat: 5 oua 6 linguri indulcitor pulbere 40 ml ulei 125 gr iaurt 2 linguri cacao 130 gr faina 1 lingurita cu varf praf de copt 1 lingurita vanilie un praf de sare Pentru crema de ciocolata: 220 gr ciocolata cu lapte, cu indulcitor 200 ml smantana pentru frisca 100 gr mascarpone 4 linguri amaretto Pentru crema de fructe de padure: 350 gr fructe de padure congelate 5 linguri indulcitor pulbere 1 lingura cu varf amidon 400 gr mascarpone cateva bucati de zmeura congelata/proaspata In plus: 250 ml smantana pentru frisca 100 gr smantana de tara 2 linguri indulcitor pudra capsuni pentru decor decoratiuni inimioare decoratiuni din ciocolata fara zahar, cu folie transfer

5 oua

6 linguri indulcitor pulbere

40 ml ulei

125 gr iaurt

2 linguri cacao

130 gr faina

1 lingurita cu varf praf de copt

1 lingurita vanilie

un praf de sare

220 gr ciocolata cu lapte, cu indulcitor

200 ml smantana pentru frisca

100 gr mascarpone

4 linguri amaretto

350 gr fructe de padure congelate

5 linguri indulcitor pulbere

1 lingura cu varf amidon

400 gr mascarpone

cateva bucati de zmeura congelata/proaspata

250 ml smantana pentru frisca

100 gr smantana de tara

2 linguri indulcitor pudra

capsuni pentru decor

decoratiuni inimioare

decoratiuni din ciocolata fara zahar, cu folie transfer

Categorii