Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de ciocolata si unt

 

Tocmai am avut o reclamatie ca fac doar prajituri acre si la cerere trebuia sa fac una dulce, dulce cu crema de unt si ciocolata de parca nu am mai mancat de cand eram copil. Bineînțeles, nu m-am putut abține să nu arunc măcar câteva cireșe, dar nimeni nu a avut de ce să obiecteze pentru că au căzut ca să taie dulceața.

Rock: 4 oua 4 linguri de zahar 2 linguri cacao neagra 3 linguri de faina 5 gr praf de copt un vârf de cuțit de sare Sirop: 150 ml apă 2 linguri de zahar 1 lingura rom 350 gr cirese congelate Cremă: 5 oua intregi 200 gr zahar 200 gr ciocolata min 50% cacao un vârf de cuțit de sare 1 plic de zahăr vanilat 50 gr cacao 300 gr unt 82% grăsime

Pregătim mai întâi blatul. Se amestecă ouăle întregi cu praf de sare și zahăr până capătă consistența unei creme groase și se estompează. Cernem faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amestecă ușor cu o spatulă până se încorporează. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau in care am pus hartie de copt dupa ce am uns putin cu ulei. Se modeleaza in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana trece scobitoarea. Scoateți forma, lăsați-o câteva minute, apoi scoateți blatul și lăsați-o să se răcească pe un grătar. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 felii pe orizontala. Pentru sirop se pune apa si zaharul pe foc pana da in clocot, se stinge focul si se pun ciresele. Acoperiți cu un capac și lăsați-le 5 minute, apoi scurgeți-le. Adăugați romul în sirop și lăsați-l să se răcească. Pentru crema se pune ouale cu sare, zahăr și cacao într-o cratiță cu fund dublu. Pune tigaia la foc mic si amesteca constant cu telul pana se ingroasa. Luați-l jos și adăugați zahărul vanilat și bucățile de ciocolată rupte. Amestecam energic pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei cateva minute pana devine spumos. Adaugati unul cate unul in crema de ciocolata, amestecand continuu. Asamblam prajitura direct pe farfurie, alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de visine. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. Amestecam energic pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei cateva minute pana devine spumos. Adaugati unul cate unul in crema de ciocolata, amestecand continuu. Asamblam prajitura direct pe farfurie, alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de visine. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. Amestecam energic pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei cateva minute pana devine spumos. Adaugati unul cate unul in crema de ciocolata, amestecand continuu. Asamblam prajitura direct pe farfurie, alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de visine. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. Amestecam energic pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei cateva minute pana devine spumos. Adaugati unul cate unul in crema de ciocolata, amestecand continuu. Asamblam prajitura direct pe farfurie, alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de visine. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. Amestecam energic pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei cateva minute pana devine spumos. Adaugati unul cate unul in crema de ciocolata, amestecand continuu. Asamblam prajitura direct pe farfurie, alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de visine. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de cirese. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire. alternand o felie de blat insiropat cu crema peste care asezam un strat de cirese. Punem prajitura in crema. Decorăm după propria noastră imaginație. Păstrați prăjitura la rece până când este gata de servire.

Ingrediente Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri cacao neagra 3 linguri faina 5 gr praf de copt un praf de sare Sirop: 150 ml apa 2 linguri zahar 1 lingura rom 350 gr visine congelate Crema: 5 oua intregi 200 gr zahar 200 gr ciocolata min 50% cacao un praf de sare 1 plic zahar vanilat 50 gr cacao 300 gr unt 82% grasime

4 oua

4 linguri zahar

2 linguri cacao neagra

3 linguri faina

5 gr praf de copt

un praf de sare

150 ml apa

2 linguri zahar

1 lingura rom

350 gr visine congelate

5 oua intregi

200 gr zahar

200 gr ciocolata min 50% cacao

un praf de sare

1 plic zahar vanilat

50 gr cacao

300 gr unt 82% grasime

Categorii