Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE
Blat 8 oua 8 linguri zahar 6 linguri apa 6 linguri ulei 13 linguri faina cu varf 1 praf de copt esenta de vanilie praf de sare coaja de lamaie Crema de cocos 200 g mascarpone 400 ml frisca 100 g nuca de cocos 100 ml lapte 2 linguri zahar pudra 200 g ananas Crema de cirese 400 ml frisca 200 ml smantana 35%grasime 2 linguri zahar pudra 100 ml sirop de cirese 200 g cirese fara samnburi Decor 100 g ciocolata 50 ml frisca fructe

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care vom taia in 4 felii.

Crema de cocos-Intr-un bol punem laptele cu nuca de cocos la hidratat(cel putin 1 ora)

Mixam mascarponele cu zaharul pudra pana ce se omogenizeaza,adaugam frisca mixata,mixam pana ce se omogenizeaza.

Stoarcem bine nuca de cocos(eu am lasat sa se scurga intr-o sita dupa am strans cu mana)

Mixam cateva secunde cat se omogenizeaza.

Crema de cirese-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam frisca lichida si mixam pana ce devine o crema pufoasa.

Adaugam treptat sirop de cirese pana obtinem culoarea care o dorim.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam(eu am insiropat cu compot de ananas)adaugam 1/2 crema de cocos,bucati de ananas-a 2 foaie de blat-1/2-insiropam- crema de cirese-ciresele fara samburi-a 3 felie de blat-insiropam -crema de nuca de cocos-ananas bucati-a 4 felie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cirese ramasa

Dam la rece 1 ora inainte sa il decoram cu ciocolata topita si cu fructe.

Ingrediente Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos

Blat

8 oua

8 linguri zahar

6 linguri apa

6 linguri ulei

13 linguri faina cu varf

1 praf de copt

esenta de vanilie

praf de sare

coaja de lamaie

Crema de cocos

200 g mascarpone

400 ml frisca

100 g nuca de cocos

100 ml lapte

2 linguri zahar pudra

200 g ananas

Crema de cirese

400 ml frisca

200 ml smantana 35%grasime

2 linguri zahar pudra

100 ml sirop de cirese

200 g cirese fara samnburi

Decor

100 g ciocolata

50 ml frisca

fructe

Categorii