Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Retete festive de iarna
INGREDIENTE
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care vom taia in 4 felii.
Crema de cocos-Intr-un bol punem laptele cu nuca de cocos la hidratat(cel putin 1 ora)
Mixam mascarponele cu zaharul pudra pana ce se omogenizeaza,adaugam frisca mixata,mixam pana ce se omogenizeaza.
Stoarcem bine nuca de cocos(eu am lasat sa se scurga intr-o sita dupa am strans cu mana)
Mixam cateva secunde cat se omogenizeaza.
Crema de cirese-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam frisca lichida si mixam pana ce devine o crema pufoasa.
Adaugam treptat sirop de cirese pana obtinem culoarea care o dorim.
Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam(eu am insiropat cu compot de ananas)adaugam 1/2 crema de cocos,bucati de ananas-a 2 foaie de blat-1/2-insiropam- crema de cirese-ciresele fara samburi-a 3 felie de blat-insiropam -crema de nuca de cocos-ananas bucati-a 4 felie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cirese ramasa
Dam la rece 1 ora inainte sa il decoram cu ciocolata topita si cu fructe.
Ingrediente Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Blat
8 oua
8 linguri zahar
6 linguri apa
6 linguri ulei
13 linguri faina cu varf
1 praf de copt
esenta de vanilie
praf de sare
coaja de lamaie
Crema de cocos
200 g mascarpone
400 ml frisca
100 g nuca de cocos
100 ml lapte
2 linguri zahar pudra
200 g ananas
Crema de cirese
400 ml frisca
200 ml smantana 35%grasime
2 linguri zahar pudra
100 ml sirop de cirese
200 g cirese fara samnburi
Decor
100 g ciocolata
50 ml frisca
fructe