Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe
Acest tort minunat ne-a incantat papilele gustative de revelion. Am gasit la Lidl, de la Deluxe, o crema de fistic prin luna decembrie si am zis ca tortul nostru pentru trecerea dintre ani, o sa fie cu crema de fistic neaparat. Si a fost cam asa combinatia: crema de fistic, crema de vanilie, frisca, glazura de ciocolata, bucati de portocala si kiwi. Cum va suna? Va spun eu, a fost wow, wow, wow! Chiar un tort demn sa stea pe o masa festiva!
Ingrediente Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe
Pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri ulei sucul de la o portocala potrivita 6 linguri faina 1 lingura cacao 1 lingurita praf de copt coaja rasa de portocala un praf de sare Crema de fistic: 300 gr mascarpone 3 linguri crema de fistic 4 linguri fistic maruntit Crema de vanilie: 300 ml lapte 2 linguri zahar 3 linguri amidon 100 gr crema de branza 2 lingurite vanilie 1 portocala 1 kiwi Pentru frisca: 100 ml frisca lichida 150 gr smantana de tara 1 lingura zahar pudra Pentru glazura: 100 gr ciocolata neagra + 80 ml frisca lichida 50 gr ciocolata alba + 2-3 linguri lapte Pentru decor: fistic maruntit bomboane de ciocolata fulgi de nea din pasta de zahar sirop de vanilie (din apa + zahar pudra + vanilie)
4 oua
4 linguri zahar
3 linguri ulei
sucul de la o portocala potrivita
6 linguri faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de portocala
un praf de sare
300 gr mascarpone
3 linguri crema de fistic
4 linguri fistic maruntit
300 ml lapte
2 linguri zahar
3 linguri amidon
100 gr crema de branza
2 lingurite vanilie
1 portocala
1 kiwi
100 ml frisca lichida
150 gr smantana de tara
1 lingura zahar pudra
100 gr ciocolata neagra + 80 ml frisca lichida
50 gr ciocolata alba + 2-3 linguri lapte
fistic maruntit
bomboane de ciocolata
fulgi de nea din pasta de zahar
sirop de vanilie (din apa + zahar pudra + vanilie)