Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

 

Un tort racoritor chiar daca este cu ciocolata

 

INGREDIENTE
6 oua 6 linguri de faina 200 gr. zahar 500 ml smantana pentru frisca (32-35% grasime) 2 linguri de zahar pudra 200 gr. ciocolata amaruie afine o cana de apa zahar o esenta de rom glazura din 50 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte) si 50 ml smantana pentru frisca crema de frisca cu ciocolata flori din pasta de zahar

Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am batut spuma dupa care am adaugat restul de zahar, mixand pana s-a facut o spuma tare. Am adaugat apoi treptat galbenusurile la albusuri, amestecand incet cu o spatula de jos in sus, iar la final faina, la fel, amestecand incet cu spatula de jos in sus ca sa ramana pufos aluatul.

Am pus compozitia intr-o forma rotunda de tort pe care am tapetat-o cu unt si faina. Am lasat la cuptor pana ce blatul a inceput sa se desprinda de marginile tavii, circa 30-40 de minute. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

Este de preferat ca blatul sa se taie si sa se umple dupa ce s-a odihnit 8 ore ca sa se taie frumos.

Crema am facut-o asa:

Am mixat smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pana s-a intarit.

Am topit ciocolata pe baine marie, am lasat-o sa se raceasca atat cat sa nu se intareasca la loc si am adaugat-o la frisca. Am dat crema la frigider pentru 30 de minute.

Am pregatit apoi siropul dintr-o cana cu apa, 3-4 linguri de zahar si o esenta de rom pe care le-am dat putin in clocot.

Am taiat blatul in doua foi. Am insiropat prima foaie si am uns-o cu crema avand grija sa pastrez si pentru ornat. Am pus cateva afine, apoi am asezat a doua foaie si am insiropat-o si pe ea. Am dat putin tortul la frigider si am pregatit glazura.

Intr-o craticioara am pus 50 gr. de ciocolata neagra si 50 de ml de smantana pentru frisca si am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata.

Am scos tortul din frigider si l-am uns cu glazura dar doar pe partea de deasupra. Apoi am facut niste moturi cu crema pe partile laterale ale tortului si am decorat cu trandafiri albastri cu frunzulite.

Ingrediente Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

6 oua

6 linguri de faina

200 gr. zahar

500 ml smantana pentru frisca (32-35% grasime)

2 linguri de zahar pudra

200 gr. ciocolata amaruie

afine

o cana de apa

zahar

o esenta de rom

glazura din 50 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte) si 50 ml smantana pentru frisca

crema de frisca cu ciocolata

flori din pasta de zahar

Categorii