Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro
Reteta culinara Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe .ro din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe...
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro
Pentru că, văzând că mă prefac că plouă, Bucătăraşul m-a “urecheat” cu delicateţe (ştiind că sunt o sensibilă ) pârându-mă că am făcut 7 anişori şi că aşa ca o torturăreasă cum mă ştie, sigur o să vin cu un tort, dacă nu chiar cu două (concurând-o chiar şi pe Ela), am dat fuguţa acasă să pregătesc repejor un tort. Si mă şi apropii “vertiginos” de cele 700 de reţete cu care mă eticheta Bucătăraşul :)))) Si nu unul oarecare, era musai să fie în formă de inimă, o inimă maaaare să-i cuprindă pe toţi bucătăraşii. Si ca să nu-mi aud vorbe cum că nu am dat şi de băut, am îmbătat crema cu nişte vin roşu. Am să vă spun că nu v-am uitat, doar că multe lucruri s-au schimbat, priorităţile au devenit altele şi timpul este la fel de nemilos dacă nu chiar mai nemilos decât înainte.
Ingrediente Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro
3 oua
90 g zahar
90 g faina
Sare
3 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
Sare
300 g mascarpone
2 oua
120 g zahar
100 ml zeama de lamâie
1 lingura amidon
Coaja de lamâie
4 linguri frisca batuta(din cea cu care am ornat)
Câţiva căpşuni
200 ml vin rosu
2 linguri zahar(daca este vin dulce,nu e nevoie)
1 lingura amidon
200 ml apa
3 linguri zahar
Zeama de la jumatate de lamâie
500 g smântâna Solomonescu 30% grasime
1 lingura zahar pudra
2 cornete din vafa,din cele pentru înghetata
70 g ciocolata amaruie
Capşuni