Desert tort cu crema de mure

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de mure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de mure

 

Este cu „La mulți ani, 87 de veri!”

Blat cu diametrul de 20 cm x 3 (ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori) 2 oua 2 linguri de zahar 3 linguri nuci macinate 1 lingura de faina, nu foarte plina 1 lingura cacao, nu foarte plina un vârf de cuțit de sare Cremă 6 oua 400 g zahăr 120 ml apă 500 g unt 82% grăsime 180 g piure de mure (eu am folosit aproximativ 400 g mure proaspete) Sirop de mure sirop de mure diluat cu apă decor mure sirop gros de mure dulceata de mure

Blat: Am folosit o matriță din silicon cu diametrul de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Am amestecat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa amestec pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacao si faina cernuta. Le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am uns forma de silicon cu putin ulei si am pus compozitia in forma. Am modelat cuptorul la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine. Am mai repetat procedura de doua ori, asa ca am primit 3 blaturi de nuc.

Crema: Intai am pus murele intr-un ibric si le-am pus pe foc, trecandu-le, le-am lasat cateva minute, apoi le-am zdrobit bine si le-am trecut prin sita, am separat pulpa de seminte si am obtinut 180 g piure de mure. Intr-un ibric mare am pus apa si zaharul si le-am fiert, cand a ajuns la 100 de grade am adaugat piureul de mure si am lasat sa fiarba pana a ajuns la temperatura de 120 de grade. Separat in vasul mixerului am pus cele 6 oua, le-am amestecat cam 5 minute apoi am adaugat siropul fierbinte, putin cate putin si am mixat pana se raceste crema de oua. Am adaugat crema de oua, putin cate putin peste untul moale pana am obtinut o crema spumoasa si fina.

Asamblare: Primul blat l-am asezat pe o farfurie, l-am insiropat, am intins un strat de crema si am pus mure in dulceata, al doilea blat l-am pus in sirop, am intins un strat de smantana si mure in dulceata, am asezat Ultimul blat in sirop, am imbracat prajitura cu crema si am ornat cu crema ramasa, mure proaspete si sirop gros de mure.

Ingrediente Desert tort cu crema de mure

Blat cu diametrul de 20 cm x 3 ( ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori )

2 oua

2 linguri zahar

3 linguri nuca macinata

1 lingura faina, nu foarte plina

1 lingura cacao, nu foarte plina

un praf de sare

Crema

6 oua

400 g zahar

120 ml apa

500 g unt 82% grasime

180 g piure mure ( am folosit cca 400 g mure proaspete)

Sirop de mure

sirop de mure diluat cu apa

Decor

mure

sirop gros de mure

dulceata de mure

Categorii