Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide
Acest tort l-am pregatit cam pe fuga, pentru ziua unui prieten. Am avut doar o dimineata la dispozitie si trebuia sa ma gandesc la ceva ce nu necesita sa sta multe ore la frigider ca sa se aseze straturile, sa se inchege cremele sau alte chestii de genul acesta. Asa ca am copt un blat cu ciocolata, am uns foile cu unt de arahide, am pregatit o crema de mascarpone cu portocala peste care am pus si zmeura. A iesit super, super bun si chiar este o combinatie foarte reusita.
Ingrediente Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide
Pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri ulei 70 gr ciocolata 50% cacao 5 linguri lapte 7 linguri faina 1 lingurita cu varf praf de copt 1 lingurita vanilie un praf de sare Pentru crema: 500 gr mascarpone 4 linguri zahar pudra 150 ml frisca lichida 100 gr smantana de tara coaja rasa de la o portocala 2 lingurite esenta de portocala 150 gr zmeura 2-3 linguri unt de arahide suc proaspat de portocala pentru insiropat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
70 gr ciocolata 50% cacao
5 linguri lapte
7 linguri faina
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingurita vanilie
un praf de sare
500 gr mascarpone
4 linguri zahar pudra
150 ml frisca lichida
100 gr smantana de tara
coaja rasa de la o portocala
2 lingurite esenta de portocala
150 gr zmeura
2-3 linguri unt de arahide
suc proaspat de portocala pentru insiropat